A Brisbane Heat lesz a Scorchers kihívója az elődöntőben

2023. november 28. – Szerző: Krikettgalaxis

A Sydney Thunder szerezte meg a női BBL 4. helyét, miután a végselejtezőben meglepően simán kikapott a Brisbane Heattől. Holnap így a Heat a Perth Scorchersszel vív meg a döntőbe jutásért.

Brisbane belvárosa a Brisbane (vagy Maiwar) nevű folyóval (illusztráció)Brisbane belvárosa a Brisbane (vagy Maiwar) nevű folyóval (illusztráció)

A kép szerzője: Kgbo (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

A csoportkörben egyszer az egyik, másszor a másik csapat győzött, amikor egymással találkoztak, így igazán nem sok előjelből lehetett jósolni arra, hogy ma mi várható. Esetleg az jelenthetett valamit, hogy a Thunder az utolsó három meccsét elvesztette, míg a Heat megnyerte – ráadásul ez a győzelem éppen a Thunder ellen történt. Ma viszont az is érdekességet hozhatott, hogy a mérkőzést Perthben játszották, ahol holnap az elődöntő is lesz. Az az elődöntő, amiért ma a küzdelem zajlott.

A legutóbbi, 4 nappal ezelőtti találkozásukhoz képest nem sok változás történt az összeállításokban: a Heatnél konkrétan semmi, és a Sydney is csak egyet cserélt: egy fiatal sebes dobó helyett egy másik, Ebony Hoskin helyett Hannah Darlington került be a csapatba.

A most ütésre kényszerülő Brisbane viszonylag lassan kezdett, de aztán Grace Harris nagyon rákapcsolt, és sok négyessel turbózta fel a csapat pontarányát. Ez a pontarány a 6. játszmára már 8 fölé emelkedett és ezek után soha nem is csökkent ez alá a küszöb alá. Harris csak azt sajnálhatja, hogy az 50-es nem lett meg neki: 45-tel esett ki, és hasonlóan járt a következő ütős, Amelia Kerr is, aki 48-cal búcsúzott. A többi ütős nem mutatott túl sokat, de az együttes így is 169 ponttal végzett. A dobók közül Darlington lett a legeredményesebb 3 kapuval – igaz, a gazdálkodást tekintve viszont épp ő volt a legpazarlóbb.

A Thunder pontaránya aztán a második félidőben pont ellentétesen mozgott, mint a Heaté az elsőben: az 1. játszma után még 8 volt, de utána soha nem emelkedett többé efölé. Ők sokkal kevesebb határt tudtak ütni: csak a Srí Lanka-i légiós, Csamari Atapattu tudott 7 db-ot bemutatni, de ő is alacsony aránnyal ütött. Atapattu 41 futásával egyébként átvette a vezetést a torna összesített futásranglistáján, de nem sokkal (13-mal) van mögötte lemaradva például Beth Mooney, aki a Scorchersszel legalább egy meccset még biztosan játszik, így jó esélye van visszavenni majd a vezetést. Őt is egyébként, mint további két másik ütőst, Courtney Sippel ejtette ki, aki ráadásul 2,25-tel gazdálkodott – mégis Amelia Kerrt választották a meccs legjobbjának, hiszen 48 futása mellé egy kaput ő is szerzett még.

A végül 44 futással kikapó Sydneynek idén tehát be kell érnie a 4. hellyel, míg a tavalyi bronzérmes Brisbane idén is legalább dobogós lesz.


Alapból nem látható kép
×