Kék döntő lesz a női BBL-ben

2023. november 29. – Szerző: Krikettgalaxis

A Brisbane Heat tegnapi győzelme után ma a Perth Scorchers elleni akadályt is sikerrel vette, így bejutott a szombati döntőbe, ahol a bajnokság másik kék színű csapata, az Adelaide Strikers lesz az ellenfele.

Brisbane belvárosa a Brisbane (vagy Maiwar) nevű folyóval (illusztráció)Brisbane belvárosa a Brisbane (vagy Maiwar) nevű folyóval (illusztráció)

A kép szerzője: Kgbo (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Úgy látszik, a Brisbane csapatát fáradhatatlan játékosok alkotják: nem elég, hogy keresztülutazták ezt a nagy országot, mire elértek a végselejtező és az elődöntő színhelyére, Perthbe, utána ugyanazzal az összeállítású csapattal simán kiálltak ma is, mint tegnap. A hazaiakat viszont lehet, hogy éppen az tompította el, hogy nem kellett sem utazniuk, sem tegnap végselejtezőt vívniuk...

Márpedig a Scorchers szemmel láthatóan tompább volt – bár az is igaz, hogy nem csak ma, hiszen hiába lettek másodikok az alapszakasz végén, az utolsó három meccsüket már akkor is elbukták. Most az első félidőben, amikor a Heat ütött, sem a dobó-, sem a mezőnyjáték nem ment nekik: Georgia Redmayne kivételével minden ütős igen szép aránnyal teljesített, a nyitó Grace Harris 50-est is szerzett, míg nővére, Laura, illetve az éppen ma 21. születésnapját ünneplő Charli Knott 200 fölötti aránnyal jutott el 24 illetve 32 futásig. Harris 50-ese úgy kihozta a sodrából Piepa Clearyt, a dobót, hogy néhány pillanattal később egy igen érdekes, rendkívül magasra felpattanó labdát eresztett meg – természetesen a bírók érvénytelennek (szélesnek) minősítették. Összességében a Heat 197 pontot gyűjtött be, ami a legtöbb a női BBL történetében a rájátszásbeli meccseket tekintve.

A Scorchers esélyei már ekkor sem voltak túl magasak, de azok után meg főleg nem, hogy az első három játszmában két ütőst elvesztettek, a negyedikben meg csak 3 futásra tellett tőlük. Beth Mooney, akihez a legtöbb reményt fűzték, sem segített rajtuk: mindössze 18 ponttal kiesett – igaz, ez azért ahhoz elég volt, hogy visszavegye a vezetést a torna összesített futásranglistáján. Más azonban nem vigasztalhatta a narancsokat, akiket Georgia Voll 4,75-ös gazdálkodás mellett 4 kapuval tépázott meg, így végül nagy különbséggel, 67 futással kikaptak.

A szombati döntőt tehát a két kék csapat, a hazai Adelaide Strikers és a vendég Brisbane Heat vívja majd.


Alapból nem látható kép
×