Megvan Banglades első hazai tesztgyőzelme Új-Zéland ellen

2023. december 2. – Szerző: Krikettgalaxis

Sejthető volt, hogy a teszt utolsó napján Új-Zéland nagyot fog még küzdeni, de az is sejthető volt, hogy ez sem lesz elég nekik: mindkettő beigazolódott, és nem kis részben Táidzsul Iszlám hatos zsákmányának köszönhetően Banglades behúzta a meccset: ez lett az első hazai győzelmük Új-Zéland ellen.

Bangladesi zászlócskák (illusztráció)Bangladesi zászlócskák (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Banglades 219 futásos vezetéssel érkezett meg az utolsó napra, miközben Új-Zéland már 7 kapuját elvesztette. Igaz, hogy a sorvégi játékosaikon kívül ott volt még a jól ütő Daryl Mitchell, de azért csak rá nem nagyon építhették a reményeiket... Igazából szinte semmire sem építhették.

Mitchell hamarosan el is érte az 50-esét, miközben társa, Ish Sodhi csak védekezett-védekezett, amennyire tudott, de aztán az 59. játszmában (a mai 10.) Mitchell söprése egy mezőnyjátékost talált meg, így mára neki vége ért a szereplése. Ezek után már olyan minden mindegy alapon az utolsó ütősök is agresszívabbá váltak: Tim Southee például két hatost is bemutatott: érdekesség, hogy ezzel elhúzott a ranglistán Viv Richards mellett, akinek 84 hatosa volt a tesztben: Southee-nak ez volt ugyanis a 84. és a 85. – a legtöbb azok közül a játékosok közül, akik soha nem értek még el százast. De aztán ő is Táidzsul Iszlám áldozatává vált, aki ezzel megszerezte első ötös zsákmányát Új-Zéland ellen – majd nemsokára a győzelmet jelentő hatos zsákmányt is. A vendégek csak 150-re tudták lefaragni a hátrányukat.

Két apró érdekességet lehet még elmondani a mai napról: az egyik, hogy közben volt valahol Bangladesben egy 5-ösnél is erősebb földrengés, amit itt a pályán is lehetett érezni, a másik meg az, hogy ebben a játékrészben az első extra pont az 56. játszmában esett. Hát, nem túl nagy érdekességek, de ilyen rövid napon ezek is említésre méltók.


Alapból nem látható kép
×