Itt a Quetta Gladiators történetének első edzőváltása

2023. december 7. – Szerző: Krikettgalaxis

A PSL-ben szereplő klub, a Quetta Gladiators vezetőedzője 2015-ös alapításuk óta mindig is Moín Hán volt, de a 2024-es idénytől kezdve az ő helyét az ausztrál Shane Watson veszi át.

Kvetta éjjel (illusztráció)Kvetta éjjel (illusztráció)

A kép szerzője: Beluchistan (Flickr), licenc: CC BY-SA 2.0

A 8 évet a liláknál ledolgozó Hán sem távozik az együttestől, csak a pozíciója lesz más: ezentúl csapatigazgatóként tevékenykedik majd.

A Gladiators az első négy PSL-szezon közül háromban is bejutott a döntőbe, sőt, 2019-ben meg is nyerte azt, azóta viszont gyengélkedik: a következő négy évben mindig az utolsó két hely valamelyikén végzett. Egyelőre nem tudni, hogy ezt megelégelve a vezetők nagyobb tisztogatást is véghez visznek-e az edzői stábban, vagy csupán a vezetőedző személyét változtatják meg. Sőt, ha változtatni akarnak, nem csak az edzőket, de akár a kapitányt is lecserélhetik, hiszen ezt a négy évet Szarfaráz Ahmed kapitányságával csinálták végig. De még erről sem tudni semmit, hogy ő marad-e.

Maga az új edző, Shane Watson is kötődik a klubhoz, hiszen éppen a visszavonulása előtti időszakban, 2018-tól 2020-ig a játékosuk volt, és nem is akármilyen: talán ebben az időszakban kijelenthető, hogy a legsikeresebb légiós volt a csapatban. A 2019-es bajnoki cím évében ő szerezte az egész bajnokság összes csapatát tekintve a legtöbb futást (430-at), így nem is csoda, hogy végül a szezon legjobb játékosának is megválasztották a PSL-ben.

A jelenleg 42 éves Watsonnak egyelőre nincs túl nagy edzői tapasztalata, bár 2022-ben már segédedzőként dolgozott az IPL-beli Delhi Capitalsnél, idén pedig az MLC-ben a San Francisco Unicorns vezetőedzője volt.


Alapból nem látható kép
×