Kevés játék a teszt harmadik napján, de még mindig több, mint tegnap

2023. december 8. – Szerző: Krikettgalaxis

Miután tegnap az eső miatt egyetlen eldobott labdát sem láthattunk, ma is késéssel folytatódott a Banglades és Új-Zéland közötti teszt. A vendégeknek sikerült egy minimális előnyt felépíteniük, majd a harmadik játékrész elején folytatódtak a kapuvesztések.

Eső (illusztráció)Eső (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A tegnapi elmaradt nap miatt úgy tervezték, a mait (és a következőket) korábban kezdik majd, hogy legalább egy kicsit behozzanak az elveszett időből. Ám az eső még ma reggel is kitartott, ezért nem hogy korábban nem lehetett kezdeni, hanem kifejezetten később: a játékosok és a bírók már az ebédet is elfogyasztották, mire a körülmények alkalmassá váltak a játék megkezdésére. Ekkor úgy nézett ki, összesen 74 játszma fog beleférni a mai napba.

Előzetesen talán azt lehetett várni, az 5. rendű Daryl Mitchell lehet az, aki a legtöbb futásért felelhet ma, ő azonban gyorsan kiesett. Helyette viszont a 7. rendű Glenn Phillips aggathatta magára a nap hőse titulust, hiszen teszthez képest rendkívül agresszív játékot mutatott be, összesen 9 négyest és 4 hatost ütve, 120 fölötti aránnyal teljesített 87 pontot.

A játékrész 26. játszmájában a keresztlábi bírót, Rod Tuckert úgy eltalálta egy labda a lábán, hogy hamarosan kénytelen volt elhagyni a pályát: néhány játszma erejéig, mielőtt vissza tudott volna térni, a tartalék játékvezető, Tanbhír Áhmed teljesítette helyette a feladatát. A 33. játszmában pedig olyat láthattunk, amit a két csapat előző tesztjén igen sokszor: Banglades változtatott valamit az addigi dobójátékán, és szinte azonnal kaput is szereztek. Ezúttal az történt, hogy az eddigi pörgetők helyett beküldtek egy sebeset Sariful Iszlám személyében, aki a második labdájából ki is ejtette Kyle Jamiesont. De Phillips még mindig bent volt, és nagyrészt az ő játékának köszönhetően a 35. játszmára Új-Zéland behozta a lemaradását és kiegyenlített. Nem sokáig tartott azonban az örömük, mert két játszmával később Sariful Iszlám végül vele is végzett, majd pár dobás múlva a pörgető Táidzsul Iszlám az utolsó új-zélandit is kiejtette: a vendégek előnye is 8 futás lett a mérkőzés feléhez érkezvén.

A szünet után (ami egyben a teaszünet is volt) folytatódott, amit eddig is láttunk: a sűrű kapuvesztések sorozata. Máhmudul Hászán Dzsaj és Nádzsmul Hoszen Sánra is búcsúzott mindössze 8 játszma alatt, igaz, ezalatt 30 pontnyi előnyt már vissza sikerült építeniük a bengáliaknak. Viszont amikor ehhez a ponthoz érkeztünk, a játékvezetőknek már nagyon gyanússá vált, hogy nincs elég fény: meg is mérték, és kiderült, hogy valóban nincs. A következő egy óra még reménykedéssel teli várakozással telt, de mivel a körülmények nem javultak, utána lefújták a mai napot.

Banglades tehát 38/2-vel áll most, ami 30 futásos előnyt jelent. A következő két napra már nem jósolnak esőt a hozzáértők.


Alapból nem látható kép
×