Jó meccskezdéssel alapozta meg a jó idénykezdést a Sixers

2023. december 8. – Szerző: Krikettgalaxis

Elég volt az erős kezdés, hiába esett vissza később a játékuk: a Sydney Sixers viszonylag szűk győzelemmel kezdte a BBL-t a Melbourne Renegades ellen. A játékosmozgások miatt azonban hamarosan a Sixers gyengülhet, a Renegades viszont erősödhet, így érdekes folytatás várható.

Sydney-i látkép (illusztráció)Sydney-i látkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A csapatok fele már be is mutatkozott az idei férfi BBL-szezonban: ma a Sixersen és a Renegadesen volt a sor. Előbbi keretében még ott volt ma az a Steven Smith, aki legközelebb már nem lesz, és utána is jó ideig távol fog maradni, ugyanis csatlakozik az ausztrálok tesztválogatottjához. Eközben a vörösökhöz még nem érkezett meg az egyik legjobban várt légiósuk, Quinton de Kock, aki most még az Emírségekben vesz részt az Abu Dhabi T10 nevű Tíz10-es tornán. Ő még legközelebb sem lesz, de ha minden jól megy, a harmadik Renegades-meccsre már rendelkezésre fog állni.

Az elsőként ütésre felkért sydney-iek pedig ki is használták, hogy ma még ott a világsztárjuk: nyitóként küldték be Smitht, akinek (és persze Josh Philippe-nek) köszönhetően az első 5 játszma után már 58/0-t mutatott az eredményjelző. Ezek után azonban nagy fordulatot vett a mérkőzés: az ötödikként próbálkozó dobó, Will Sutherland ugyanis egy játszmán belül két olyat is dobott, hogy a labdát az ütősök a saját kapjukra ütötték rá véletlenül: így aztán két kidobás lett a vége. Ebben és a következő két játszmában aztán egyetlen határ sem született: hiába nézett ki korábban, hogy akár a 200 pont is meglehet a végére a rózsaszíneknek, ez az előrejelzés hamar szertefoszlott. Viszont Smith nem volt ott a két kidobott játékos között, így Moisés Henriquesszel újra építkezni kezdhetett: és egész szépen vissza is harcolták magukat, bár olyan gyorsan már nem tudtak haladni, mint az elején. Újabb fordulópontot hozott aztán a 16. játszma, amikor Adam Zampa gyors egymásutánban végre kipörgette Smitht, utána pedig Tom Currant is: és bár az utolsó két játszmában még néhány hatost beütöttek a hazaiak, az is csak ahhoz volt elég nekik, hogy a 175-öt elérjék.

A kergetés kicsit döcögősen indult, de a 3. játszmában Jake Fraser-McGurk begyújtotta a rakétákat, és sorozatban három négyest, egy pöttyös után pedig egy hatost is bemutatott, így aztán a csapat pontaránya máris magasabb lett, mint a szükséges arány. Viszont a következő játszmában az angol légiós, Joe Clarke hozott egy rossz döntést: elindult egy második futásra, ami nem volt benne – a Sixers pedig ki is használta ezt és kifutották. Ezek után igen hullámzó játékot produkáltak a vendégek: egyrészt időben is, mert hosszabb határmentes időszakaikat néha felváltották egy-egy olyan rövidke szakasszal, amikor meg legalább 2 határt is ütöttek, másrészt az ütőseiket tekintve is: általában minden ütősük vagy nagyon hamar kiesett, vagy sokáig bent maradt. Legalábbis ami az első hét rendjüket illeti: vagy legfeljebb 8, vagy legalább 24 dobással nézett szembe mindenki. McGurk majdnem elért egy 50-est is, Will Sutherland pedig el is ért egyet, méghozzá mindössze 28 dobásból, így egészen az utolsó játszmáig meg lett volna az esélyük a győzelemre: 6 dobással a vége előtt 22 futás hiányzott hozzá. Az eddig már két kapunál járó Ben Dwarshuis azonban megszerezte a harmadikat is, a maradék 5 dobásban pedig könnyedén megvédte a célt, így a Sixers megszerezte első győzelmét az idényben.


Alapból nem látható kép
×