Alakul a Los Angeles Knight Riders kerete

2023. június 14. – Szerző: Krikettgalaxis

Ismerős nevek jelentek meg a hamarosan induló MLC egyik klubjánál, az LAKR-nél: többek között Sunil Narine és Andre Russell, akik már régóta a Knight Riders család tagjai.

Sunil Narine 2014-benSunil Narine 2014-ben

A kép szerzője: Kolkata Knight Riders - Official (YouTube), licenc: CC BY 3.0

A Red Chillies Entertainment nevű, szórakoztatóipari látványelemekkel, gyártással és terjesztéssel foglalkozó hatalmas indiai cég 2023 elején immáron a negyedik nagy krikettklub többségi tulajdonosává vált: az IPL-beli Kolkata Knight Ridersszel kezdték, később megvették a trinidadi CPL-klubot, amit át is neveztek Trinbago Knight Ridersre, majd az ILT20-ban indítottak egy csapatot Abu Dhabi Knight Riders néven, végül az idén induló nagy amerikai bajnokság, az MLC egyik klubja is az övék lett: ezt Los Angeles Knight Ridersnek nevezték el.

Nem meglepő, hogy vannak olyan játékosok, akik több, akár mind a négy Knight Ridersben is megjelentek: Sunil Narine-nek és Andre Russellnek ez már a negyedik KR-klubja.

A 35 éves Narine 162 mérkőzésével magasan vezeti a kalkuttai csapat ranglistáját, és nem csak a legtöbbet játszott itt, de a legtöbb kaput is szerezte: 163-at. A CPL-beli TKR-ben 69 mérkőzésen 70 kaput dobott, Abu Dzabiban pedig 9 meccsen 7 kapunál jár (és persze ne feledjük, ő nem tisztán dobó, hanem inkább mindenes).

A szintén karibi és szintén 35 éves Russell a KKR igazi ikonja: a 4. legtöbb mérkőzést játszotta ott (105-öt), valamint a 2. legtöbb kapu (95) és a 3. legtöbb futás (2204) is az övé a klubon belül. A másik két csapatban tavaly kezdett játszani, és most megjelent Amerikában is.

Szintén Kalkuttából ismerős az új-zélandi Lockie Ferguson és az angol Jason Roy, akik szintén csatlakoztak az LAKR-hez. Utóbbi ráadásul nemrég az Angol Krikett-tanáccsal kötött (nem teljes, központi) szerződését mondta fel, hogy játszhasson Amerikában.

Rajtuk kívül pedig ott lesz még a másik Knight Rider-csapatban eddig nem játszó ausztrál Adam Zampa, az új-zélandi Martin Guptill, a dél-arfikai Rilee Rossouw, az indiai Unmukt Csand, a hazai (amerikai) válogatott két tagja: Jaskaran Malhotra és Ali Khan, valamint a kanadai válogatott Nitish Kumar.

Az egyelőre 6-csapatos MLC történetének első szezonja július 13-án kezdődik és valamivel több mint két hétig tart.


Alapból nem látható kép
×