El van átkozva az idei BBL

2023. december 10. – Szerző: Krikettgalaxis

Négy meccsből eddig kettőt lehetett csak lejátszani a Big Bash League idei férfi szezonjából. Tegnap közvetlenül, ma közvetetten az eső miatt maradt el a tervezett játék: pontosabban ma elkezdték, de hamar megállapították, hogy a felázott talaj balesetveszélyes.

Eső (illusztráció)Eső (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Tegnap Adelaide-ben mutatkozott volna be hazai pályán az Adelaide Strikers a nyitómeccsen fölényes győzelmet arató Brisbane Heat ellen, de az ausztrál nyár rosszul kezdődik idén, és sok az eső: ezt a meccset elkezdeni sem tudták, még ütőfeldobás sem történt, így a statisztikákba sem kerül bele, csak 1–1 pontot kap mindkét együttes és kész.

Ma Melbourne közelében, a geelongi pályán került volna sor a Melbourne Renegades második és a Perth Scorchers első fellépésére. Azt tudni lehetett, hogy korábban itt sok volt az eső, és hiába fedték le a pályát, a víz beszivárgott a ponyvák alá is. De azt eleinte senki sem gondolta volna, hogy ebből akkora gond lesz, mint amekkora végül lett: 7 játszma sem zajlott végig, amikor a bírók úgy ítélték meg, ez így nem mehet tovább, a talaj balesetveszélyes, ezért először ideiglenesen, majd 20 perc vizsgálódás és egyeztetés után véglegesen is lefújták a játékot.

Pedig a Renegades már nagy reményeket fűzött ahhoz, hogy szépítsen a múltkori veresége után: egyrészt már mostanra megérkezett hozzájuk a későbbre várt kiváló ütős, Quinton de Kock, másrészt a dobást is jól kezdték ma: mindjárt a második labdából LKE-vel kiejtették Stephen Eskinazit. A dolog szépséghibája csak annyi, hogy a videós visszajátszás megmutatta: a labda nem is találta volna el a kaput... de mivel a Scorchers nem kérte ki a videóbírót, így a kiesés érvényben maradt. A nehéz talajon Aaron Hardie-nak sikerült 20 futást is összehoznia, de a Renegades az 5. játszmában szerzett még egy kaput, így az állás 30/2 volt, amikor vége lett a mérkőzésnek. Arra így már nem került sor, hogy a Perthben bemutatkozhasson az élete első BBL-meccsét játszó kínai stílusú dobó, Hamish McKenzie.

Holnap Tasmánia szigetén folytatódik a BBL a Hurricanes és a Sixers küzdelmével: az előrejelzések szerint ott 0% az esélye a csapadéknak. Így legyen!


Alapból nem látható kép
×