India csak szépíteni tudott az angolok ellen női NH20-ban

2023. december 10. – Szerző: Krikettgalaxis

Háromszor találkozott egymással India és a vendég Anglia női válogatottja: az első kettőt az angolok nyerték, ma viszont a házigazdák szépítettek. A sorozat két nagy felfedezettje a két, eddig kevéssé ismert indiai dobó, Srejanká Pátil és Szájká Isák.

A Stonehenge, Anglia talán leghíresebb nevezetessége (illusztráció)A Stonehenge, Anglia talán leghíresebb nevezetessége (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Mindhárom mérkőzést a mumbai Vánkhere stadionban játszották. Az első találkozó első játszmája után, amikor az angolok már 2/2-re álltak Renuká Szinh két kapujának köszönhetően, nem sokan gondolták, hogy az lesz, ami végül lett. Ugyanis az lett, hogy ezek után Danni Wyatt és Nat Sciver a kezébe vette a dolgokat, és ketten együtt 138 futást hoztak össze, és mivel később Amy Jones is 9 labdából 4 határt mutatott be, így az angolok igen magas, 198-as célt tudtak felállítani. Scivert egyébként megint csak Szinh ejtette ki, míg a most első válogatottságát játszó Szájká Isák volt az, aki Wyattal végzett. Ugyancsak ma debütált Srejanká Patil is: ő az 5. és a 6. rendű ütőst tudta búcsúztatni. De az indiai ütősöknek nem sikerült valami jól a kergetés. Egyedül az egyik nyitó, Saifálí Varmá jutott el egy 50-esig, a többiek jóval kevesebbet tudtak csak felmutatni. Ebben az egyik főszerepet Sophia Ecclestone játszotta, aki nem csak hogy 3 kaput szerzett, de a gazdálkodása is igen takarékos, 3,75-ös volt 4 játszma alatt. A vendégek így könnyed, 38 futásos győzelmet arattak.

Még simább angol győzelmet hozott a második meccs. Dobóik az első félidőben végigszántottak az egész indiai csapaton: mind a hatan szereztek kaput, és Nat Sciver kivételével még jól is gazdálkodtak. Két kacsa mellett további hat indiai ütős esett ki 10-nél alacsonyabb pontszámmal, és csak a 30-ig jutó Dzsemimáh Rodriksz tudott 10-nél többet felmutatni. Mivel a csapat így csak 80 pontot ért el, a kergetőknek az is bőven belefért, hogy ők is kacsázzanak kettőt, és náluk is legyen még két játékos, aki úgy esik ki, hogy nincs 10 pontja: a kergetés így is bőven meglett 4 megmaradt kapuval és 52 megmaradt dobással... Legeredményesebb ütősük (25 futás) Alice Capsey volt, őt Szájká Isák dobásából kapták el.

Ma került sor a sorozat harmadik, immár tét nélküli összecsapására. Csak annyi múlt rajta, hogy 3–0 vagy 2–1 lesz az eredmény: végül utóbbi lett. Az előző találkozóval ellentétben az angolok most az ütést választották, de ebben nem sok sikerélményük lehetett. Renuká Szinh megint kétszer is lecsapott az elején, később pedig az általunk már annyit dicsért Isák és Pátil is 3–3 újabb kapuval bővítette trófeagyűjteményét. A múltkori kettőhöz képest most már négy angol kacsát láthattunk (szegény Freya Kempnek két nap alatt ez volt a második), és csak Heather Knight volt az, aki a maga 50-esével reményt adhatott a vendégek számára. Csakhogy Indiának is volt ma egy ütőse, aki majdnem elérte az 50-et, méghozzá Szmriti Mandháná: ő 48-cal végzett, de Rodriksz is elérte a 29-et, a többiek kisebb hozzájárulásainak köszönhetően pedig egy játszmával a vége előtt sikerült lekergetniük a 127-es célt.

India és Anglia női NH20-as örökmérlege ez után a sorozat után a következő: 30 meccsből 22 angol és 8 indiai győzelem. Négy nap múlva a két válogatott egy teszten is összecsap egymással: 9 év után ez lesz az első női teszt, amit Indiában rendeznek!


Alapból nem látható kép
×