333 játékosért versenghetnek jövő héten az IPL-csapatok

2023. december 11. – Szerző: Krikettgalaxis

December 19-én tartják az Indian Premier League 2024-es szezonja előtti játékosárverést: a benevezett 1166 név közül 333 került rá a végleges, szűkített listára. Köztük nagy visszatérők, reményteli újoncok – de mindössze 2 olyan játékos, aki csak társult ország válogatottja.

Árverés (illusztráció)Árverés (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az árverést most először tartják Indián kívül (Dubajban), és most először fog élőben, helyszíni közönség előtt zajlani. Az viszont nem változik, hogy rengeteg izgalom vár mindenkire: főként arra a 333 játékosra, akik bekerültek a szűkített listára.

Először majd a válogatottsággal rendelkező krikettezők kerülnek sorra, közülük is az ütőjátékosok, majd a mindenesek, a kapusok, a sebes dobók, végül pedig a pörgető dobók. A következő körben ugyanilyen sorrendben lehet majd licitálni a válogatottsággal (még) nem rendelkező játékosokra.

A 333 nevezett között 214 indiai és 119 külföldi található, de a 119 közül is mindössze kettő olyan, aki nem valamelyik teljes jogú ICC-tagországból érkezett: a 30 éves holland dobó, Paul van Meekeren és a veterán (38 éves) namíbiai mindenes, David Wiese.

Természetesen ott van, és nagy reményekkel vág neki az árverésnek a frissen világbajnoki címet szerzett ausztrál Travis Head, Pat Cummins és Mitchell Starc – közülük Head hat év kihagyás után térne vissza az IPL-be. Az angol Harry Brookért tavaly nagyot csatáztak az árverésen a klubok, végül a Sunrisers Hyderabad vitte el 132,5 millió rúpiáért, de a gyenge 2023-as idénye után most elbocsátották, így újra elkelhet valahova.

Ott van a nevek között a világbajnokság egyik nagy felfedezettje, az indiai származású, ám új-zélandinak számító Rachin Ravindra, akinek az alapára 5 millió rúpia lesz. Ugyanennyiért indul az ugyancsak a világbajnokságon berobbant afgán mindenes, Azmatulláh Omarzí is. Érdekesség, hogy mind a legfiatalabb, mind a legidősebb nevezett játékos szintén afgán: a 16 éves Alláh Gazánfár és a már majdnem 39 éves Mohammad Nabí.


Alapból nem látható kép
×