Újabb súlyos Stars-vereség

2023. december 13. – Szerző: Krikettgalaxis

Második mérkőzésén is nagy arányú verésbe futott bele a Melbourne Stars a BBL-ben: ezúttal a tavalyi bajnok Perth Scorchers jóvoltából. A zöldek a 100 futást is alig tudták átlépni, amit a narancsok könnyedén lekergettek.

Perth látképe (illusztráció)Perth látképe (illusztráció)

A kép szerzője: Calistemon (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Nagy szüksége lett volna a nyitómeccsen földbe döngölt Starsnak a két pontra, már csak az önbizalom helyreállítása érdekében is. De a mai találkozónak is rossz előjelekkel állhattak neki: talán legjobb játékosuk, a múltkor kisebb alkarsérülést szenvedett Glenn Maxwell ma még nem volt játékra kész állapotban. De nem csak emiatt változtattak a kereten, hanem taktikai okokból is: összesen négy eltérés volt a múltkori összeállításukhoz képest. Kimaradt Maxwellen kívül Joe Burns, Olly Stone és Nathan Coulter-Nile, míg bekerült a csapatba Nick larkin, Jonathan Merlo, Beau Webster és Hárisz Rouf. A Scorchers viszont semmit sem változtatott a legutóbbi 11-én.

Az első félidőben a Starson volt a sor, hogy üssenek, de igazából egyetlen olyan pillanat nem volt, amikor a nézők úgy érezhették: most fordul a kocka a múltkori meccshez képest. Már az első játszmában kiesett Sam Harper, a másodikban pedig Webster is, és bár ezek után 38 futásig eljutott a csapat újabb kapuvesztés nélkül, de ez is már a 7. játszmában volt, vagyis az előrehaladás igen lassú volt. Amikor a 9. játszmában Jason Behrendorff újabb két kaput szerzett egy ráadásul szűz játszmában, nagyon eldőlni látszott minden... Aztán ugyancsak két kapu esett el a 14. játszmában: akkor Hamish McKenzie jóvoltából, akinek egyébként ez volt az első olyan BBL-meccse, amikor valóban játszott is (hiszen múltkor félbeszakadt a meccs, ahol debütált, így ő nem került sorra semmilyen formában). Ezek után a melbourne-iektől már az is szép eredménynek mondható, hogy kihúzták az utolsó játszmáig: egy picit ez is hozhat nekik majd az NFA tekintetében, ha esetleg később azon fog múlni valami...

A felállított 102-es cél igazán nem tűnt nagy falatnak a címvédő számára. Bár az 1. játszmában nem volt határ, de a másodikban már jött egy olyan dobás, amiből négyet (!) futottak az ütősök (a mezőnyjátékosnak, Marcus Stoinisnak sikerült elvetődve megállítania a labdát, de olyan sok idő elment ezzel, hogy volt idő négyet futni), aztán jött egy rendes hatos is... és bár a 9. játszmára sikerült 3 kaput szerezniük a hazaiaknak, de ez kevés volt és későn is jött: ekkor már csak 36 futás hiányzott a vendégek győzelméhez, és még 69 labda hátravolt... A Scorchers így aztán még kényelmes játékkal is 14 játszmán belül beért a célba és bezsebelte a két pontot, följőve a tabella harmadik helyére.

A BBL-ben most négy szünnap következik, viszont kezdődik az ausztrál válogatott tesztmeccse Pakisztán ellen: a legnagyobb figyelem most oda fog irányulni a déli országban.


Alapból nem látható kép
×