Ma tartották a PSL játékosbörzéjét

2023. december 13. – Szerző: Krikettgalaxis

Lezajlott a világ egyik legerősebb és legnézettebb bajnokságának, a Pakistan Super League-nek a 2024-es idényre szóló játékoskiválasztó börzéje. Sokan új együtteshez kerültek, míg PSL-újonc lesz jövőre például Reeza Hendricks, Daniel Sams és (tartalékként) Lungi Ngidi is.

Árverés (illusztráció)Árverés (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

485 külföldi játékos nevezett be a mai, Lahorban tartott börzére, ahol a hat PSL-csapatnak lehetősége volt feltöltenie a 18 fős keretét. A játékosok hat kategóriára vannak osztva, érték szerint csökkenő sorrendben platina, gyémánt, arany, ezüst, feltörekvő és tartalék. Az első három kategóriából három-három, az ezüstből öt, az utolsó kettőből pedig 2–2 játékosnak kell szerepelnie egy-egy klub keretében: a hiányzókat ezen a börzén válogathatták ki maguknak egy előre meghatározott sorrendben. Érdekesebbé tette az egészet, hogy minden együttesnek volt egy-egy lehetősége visszakérni egy korábbi játékosát akkor is, ha azt valaki más kiválasztotta: ekkor viszont ki kellett fizetnie az illető csapatnak egy adott összeget, ami a kategóriától függött.

A börze előtti elmúlt időszakban minden csapat kijelölhetett nyolc játékost, akit biztosan megtartanak tavalyról: ezzel a lehetőséggel a Multan Sultans kivételével mindenki maximálisan élt is, de a Sultans is 7 emberét megtartotta. Így aztán a Sultansnak most 11, a többieknek 10 játékosra kellett lecsapnia.

Az alábbiakban felsoroljuk az összes újonnan szerződtetett, legalább ezüst kategóriás játékost. Ezek között olyanok is vannak, akik korábban is az adott együttesnél szerepeltek, de nem jelölték ki őket megtartásra, arra gondolva, hogy majd most újra kiválasztják őket (hacsak más el nem halássza előlük).

A 2024-es PSL időpontját még nem lehet tudni. Komolyabbnál komolyabb források egészen különböző időpontokat írnak: a kezdésre február 8-tól február 13-ig adnak meg dátumokat, míg a döntő időpontjára van, ahol március 24-et, máshol 18-at vagy 19-et írnak.


Alapból nem látható kép
×