Nem javult Pakisztán helyzete a második napon

2023. december 15. – Szerző: Krikettgalaxis

Folytatódott az Ausztrália–Pakisztán teszt, ahol a vendégek abban bíztak, ma reggel talán a viszonylag új labdával gyorsan felgöngyölíthetik az ausztrál közepes rendet és a sorvéget, de ez nem így történt: az ausztrálok 141 futást tudtak még hozzátenni tegnapi eredményükhöz, míg Pakisztán csak 132-t faragott le a hátrányából ezek után, azt is két kapu árán. Helyzetük azonban még így sem reménytelen.

Egy kenguru valahol Ausztráliában (illusztráció)Egy kenguru valahol Ausztráliában (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Tegnap az első játékmenetben gyakran láthattuk, hogy a pakisztáni dobók nem találják meg a távokat, sok volt a túl rövid vagy túl hosszú dobás, az pedig végig jellemző volt rájuk, hogy hiányzott az extra sebesség. Mint tudjuk, Hárisz Rouf például maga nem akart ma játszani, Naszím Sáh még vállsérülése után lábadozik, a maiak között meg alapból nem voltak túl gyors dobók, még Sahín Sáh Afrídí is csak a 130-as tartományban eresztette meg a labdákat.

A szegényes dobójáték a játék mai képére is rányomta a bélyegét. Igaz, hogy már a második dobásból majdnem volt egy LKE (de fölément volna), utána viszont Mitchell Marsh és Alex Carey elég sok négyest ütött, és 346-ról egészen 411-ig fölhozták csapatukat. Ekkor viszont az újonc Ámir Dzsamál egy szép, szinte megjátszhatatlan labdával eltalálta Carey kéz-karóját, a társulás felbomlása után pedig már csak Marsh tudott nagyobb ellenállást kifejteni. Ez azonban ahhoz még elég volt, hogy ebédre elérje a maga 90-esét, Ausztrália pedig már 476 pontra följöjjön.

Ebéd után azonban Hurram Sahzád, a másik újonc az első labdából kiejtette őt: Marsh egy nagy hajtással próbálkozott, de a labda átment az ütője és a lábszárvédője között, bele a középső karóba. Ezek után Dzsamál már gyorsan befejezte a negyedet: ő így végül hatos zsákmánnyal zárt, amivel a pakisztáni teszttörténelem egyik legjobb debütánsává vált, hiszen hatnál többet bemutatkozásuk alkalmával mindössze hárman tudtak elérni, és hatot is csak hárman (rajta kívül). Egyébként olyat is igen régen láttunk már (2010-ben), hogy Ausztráliában egy teszten egy pakisztáni gyors dobó ötös zsákmányt szerezzen – így tehát most 13 év után ez is újra bekövetkezett.

Ahogy azt ilyen nagy hátrányban sokan teszik, Pakisztán is óvatos játékra váltott: lassan járj, tovább érsz. Teáig 20 játszmára került sor, ezalatt pedig mindössze 43 futást gyűjtöttek be, igaz, egyik nyitó, sem Abdulláh Safík, sem Imám ul-Hak nem esett ki. Safík még amúgy kezdeményezőbb volt, ő 4 négyest is ütött, de Ul-Hak 49 dobásból mindössze 9 pontig jutott. Az áttörést végül Nathan Lyon hozta meg a 37. játszmában, amikorra a vendégek már 74 pontot tudtak megszerezni: ekkor az 50-eséhez közelítő Safíkot tudta kiejteni. A harmadik rendű Sán Maszúd agresszív játékkal jelentkezett be, és elég gyorsan beütött 5 négyest, de utána egy kicsit ő is visszavett, miután először egy labda eltalálta a hátán, két dobással később meg csak egy nagy vetődéssel sikerült elkerülnie a kifutást. Aztán az 50. játszmában beleélezett egy labdába, amit a kapus elkapott, Pakisztán pedig úgy döntött, éjjeliőrt küld be Hurram Sahzád személyében. Neki sikerült is kihúznia a zárásig, így az állás 132/2, vagyis Pakisztán 355 futásos hátrányban van jelenleg.

Egyébként, bár még mindig hétköznap van, de valamivel több néző jött már ki ma, mint tegnap: a hivatalos adatok szerint 17 666 fő.


Alapból nem látható kép
×