Gyorsan lerendezték az egészet az indiai nők a teszt 3. napján

2023. december 16. – Szerző: Krikettgalaxis

India azonnal játékrészlezárással indította a teszt mai napját, majd kevesebb mint 28 játszma alatt kidobták a teljes angol csapatot, így futásban mérve rekordnagyságú, 347 futásos győzelmet arattak: az első hazai női tesztgyőzelmüket Anglia ellen. Megint Dípti Sarmá lett a nap legjobbja, ezúttal négy kapuja miatt.

India zászlaja (illusztráció)India zászlaja (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Tegnap este hatalmas (478 futásos) előny tudatában térhettek nyugovóra az indiai lányok. Talán megálmodták, talán valamivel tudatosabb döntés volt, mindenesetre ma reggel úgy kezdték a napot, hogy bejelentették: lezárják a harmadik játékrészt, jöjjön csak Anglia. Közben megérkezett a hivatalos tájékoztatás is az Indiai Krikett-tanácstól Subhá Szatíssal kapcsolatban: a játékosnak valóban ujjtörése van, és már biztosan nem játszik többet ezen a meccsen.

A vendégek lényegében ma már csak a becsületükért küzdöttek, a győzelem esélye régen elszállt már számukra. De bizony a becsületükből sem sokat tudtak megmenteni. Ez a játékrész ugyanis még rosszabbul sikerült nekik, mint a második: akkor legalább Nat Sciver egy ötvenest fel tudott mutatni, ma viszont ő például kacsázott, és az összes ütősé közül a legmagasabb pontszám 21 lett... Az indiai dobók egyébként rendkívül nagy arányban célozták labdáikkal közvetlenül a kaput, és ez úgy tűnik, ma kifizetődött, az angol ütősöknek ez a stílus nem ízlett. Volt olyan eset (10. játszma), amikor Púdzsá Vasztrákar a mesterhármas kapujában állt, később pedig Dípti Sarmá is szerzett egy játszmán belül két kaput – a játékrészben összesen pedig 4-et, ami a teljes meccset tekintve tízes zsákmányt jelentett számára – azok után, hogy az első negyedben ütősként is 67 futást szerzett, szóval a legkevésbé sem csoda, hogy őt választották végül a meccs legjobb játékosának. Érdekesség, hogy az angolok 21 4-est szereztek, miközben összpontszámuk csak 131 lett, amiből 7 extra, vagyis ütött pontjaik 68%-a négyesekből származott.

Amikor már csak 4 perc volt hátra a tervezett ebédig, Anglia már 8 kaput elvesztett, és mivel a hátralevő időben még egy kapu született, ezért úgy döntöttek: inkább fél órával elhalasztják az ebédet, mert így kisebb valószínűséggel kell majd utána még egyszer nekiállni játszani. És így is lett: a meghosszabbított időben elesett az utolsó kapujuk is, így pedig rekordméretű, 347 futásos vereséget szenvedtek.

A végén még egy szép gesztust láthattunk az indiai kapitánytól: Harmanprít Kaur a győztesnek járó trófeát átnyújtotta a törött ujjú Subhá Szatísnak.

Az indiai női válogatott ez után a szép győzelem után még nem pihenhet: most egy még nagyobb falat jön: a világ valószínűleg legjobb válogatottja, Ausztrália érkezik hozzájuk. Velük is játszanak majd egy tesztet, majd három-három ENN-t és NH20-at is.


Alapból nem látható kép
×