Pakisztán megúszta a továbbjátszást, de több örömük nem nagyon volt

2023. december 16. – Szerző: Krikettgalaxis

Bár Pakisztán több mint 200 futásos hátránnyal érkezett meg a most zajló teszt 3. napján a második játékrész végére, az ausztrálok nem kérték ki a továbbjátszást: úgy ítélték meg, még elegendő idő van arra, hogy újra ők jöjjenek be ütni. A remény ezek után csak egy pillanatra csillant fel a vendégek számára David Warner kacsája miatt, utána az ausztrálok ismét magabiztosan ütöttek.

A Tizenkét apostol nevű sziklaegyüttes az ausztrál Victoria állam partjainál (illusztráció)A Tizenkét apostol nevű sziklaegyüttes az ausztrál Victoria állam partjainál (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

132/2-vel érkezett meg a harmadik napra a pakisztáni csapat, így még előttük állt a lehetőség, hogy valami nagyot alakítsanak ma a méltán híres ütőseik. Igaz, hogy mindjárt a nap harmadik dobásából kiesett Hurram Sahzád – de annyi baj legyen (gondolhatták), ő csak egy éjjeliőr volt, és máris itt van Bábar Ázam! De eleinte ő is, csakúgy, mint Imám ul-Hak tegnap egész nap, és most is, nagyon óvatosan játszott. Pat Cummins és Mitchell Starc párosa ellen például az első 4 játszmában egyetlen futás született, és csak ezek után vett némi lendületet a pontszerzés. Amúgy érdekes volt megfigyelni, hogy a tegnap többször is lábmegvetéssel küszködő Starc mára mit eszelt ki: rendkívül hosszú tüskéket szerelt fel a cipőtalpának hátsó részére. Úgy tűnik, ez ma működött, mert hasonló problémái most nem voltak.

Ázam és Ul-Hak végül majdnem 50 pontot tudott hozzáadni a tegnapi eredményhez, de a 71. játszmában Mitchell Marsh dobásába előbbi csak a külső éllel tudott beleérni, a kapus pedig elvetődve el tudta kapni a kitérült labdát. Sőt, hamarosan az eddig 497 tesztkaput begyűjtő Nathan Lyon is közeledett eggyel az 500-hoz: Ul-Hak túlzottan előretáncolt a vonaláról, a kitérülő pörgő labda viszont a kapushoz jutott, aki leverte a kaput. Ebédre már 203/6 volt az állás, hiszen időközben Szarfaráz Ahmed is gyorsan búcsúzott. A hátralevő ütősök még elkínlódtak valahogy 271-ig (közben Lyon 499-ra lépett föl), de a 288 nem lett meg, amivel elkerülhették volna a továbbjátszást.

Az ausztrálok azonban úgy döntöttek, ennek ellenére nem kérik ki a továbbjátszást, hanem bejönnek ütni. Azonban 10 pöttyös labda után Hurram Sahzád egy rövidebb dobását az első játékrészben 150 fölé jutó David Warner rosszul húzta meg és a középpályán könnyedén elkapták. Százas után kacsa – egy kicsit visszajöttek a pakisztáni remények! Hát még amikor a 8. játszma elején, amikor az ausztrálok még mindig csak 5 ponton álltak, a pár dobással korábban a kezén kicsit megsérült Marnus Labuschagne is beleélezett egy Sahzád-dobásba, amit meg a kapus kapott el: 5/2! Tíz játszma után a hazaiak mindössze 7 futással álltak: ez valamelyest elhallgattatta azokat a kritikusokat, akik Pakisztánt becsmérelték, amiért ők a második játékrészben jóval alacsonyabb aránnyal ütöttek, mint az ausztrálok az elsőben. Aztán a 12. játszmában megérkezett az első határ (Steven Smith 4-ese), majd a nap végéig még egy-két másik is: amolyan régi stílusú tesztstílusban. A csapatok végül 84/2-vel mehettek pihenni, ami éppen 300 futásos ausztrál előnyt jelent.


Alapból nem látható kép
×