LPL-árverés: az eddigi legerősebb keretek jöttek össze, színvonalas bajnokság várható

2023. június 14. – Szerző: Krikettgalaxis

Ma megtartották a Srí Lanka-i Húsz20-as bajnokság, az LPL játékosárverését. Az előzetesen bejelentett nagy igazolások mellé még számos neves játékos került, így minden bizonnyal az idei lesz az eddigi legjobb LPL.

Árverés (illusztráció)Árverés (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Május végén jelentették be, hogy a nagy bajnokságokhoz hasonlóan az LPL-ben is bevezetik a játékosárverést, valamint azt, hogy az előzőeknél jóval több pénz forog majd ebben az idényben. Akkor már az is kiderült, hogy minden csapat előre leigazolhatott néhány játékost, akik klubjuk ikonjai és platina szintű kiemelt játékosai lettek. Már ekkor látni lehetett, hogy az idei szezonban nem akárkik jelennek majd meg, elég csak a pakisztáni világsztárra, Bábar Ázamra gondolni, aki idén a Colombo Strikers játékosa lesz.

De álljunk is meg itt egy pillanatra! Ugye a Colombo Strikers név nem ismerős azoknak, akik eddig követték az LPL-t? Nem csoda, ugyanis a csapat megint új nevet kapott. Azóta pedig kiderült, hogy a kandi és a gállai együttes neve is megváltozik: előbbi B-Love Kandy, utóbbi pedig Galle Titans lesz. Az addig rendben van, hogy több pénz és jobb játékosok jönnek azért, hogy az LPL minél nagyobb és híresebb legyen, de a hű szurkolótáborok kialakulásához nem túl előnyös, ha a csapatok szinte évről évre változtatgatják a nevüket, színeiket, identitásukat... A sportszurkolók nagy többségének igen fontosak a klubok hagyományai, és az ilyen változtatgatásokkal újabb és újabb évek vesznek el, nem tud kialakulni az a bizonyos hagyomány.

Na de vissza az árverésre! A szabályokat és egyéb tudnivalókat már leírtuk a cikk elején hivatkozott hírben, így most csak nagyon röviden foglaljuk össze: minden csapat 500 000 dollárt költhetett el, hogy kialakítsa 20–24 fős keretét, benne kötelezően hat külföldi játékossal. Bár az előzetes hírek még arról szóltak, több mint 500 játékos jelentkezett, végül 360-an kerültek ma kalapács alá.

De mivel kevés a csapat (mindössze 5), ezért ritkán alakultak ki nagy licitálós párbajok, általában egy-egy játékos senkinek sem kellett, vagy elvitte az első jelentkező. A csapatok számának növelése viszont a jövőbeli tervek között szerepel: bizony nem is ártana, természetesen főként nem csak azért, hogy az árverés izgalmasabb legyen.

Néhány nagyobb nevet megemlítünk, hogy a mostani árverésen kiket szereztek meg a klubok (az előzetesen leigazolt ikonok és platina játékosok itt most nem szerepelnek):

Aztán amikor már úgy nézett ki, hogy vége a rendezvénynek, még a torna igazgatója bejelentette, hogy minden csapat az előzetes igazolásokra szánt keretéből fennmaradó összeget felhasználhatja még egy újabb külföldi játékos megvásárlására, így a közeljövőben még biztosan lesz 1-2 új igazolás.


Alapból nem látható kép
×