Potyogtak a kapuk a bangladesi-afgán teszt 2. napján

2023. június 15. – Szerző: Krikettgalaxis

A nap elején mindkét csapat igen gyors ütemben vesztette a kapuit, a végére azonban a bengáli ütősök ismét szilárdan álltak a lábukon, így Banglades már 370 futással vezet.

Jellegzetes bangladesi táj (Szirádzsgandzs körzet) (illusztráció)Jellegzetes bangladesi táj (Szirádzsgandzs körzet) (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Érdekesen kezdődött ez a nap és érdekesen is folytatódott. A tegnap stabilnak hitt bangladesi csapat pillanatokon belül összeomlott, és mindössze 20 futást begyűjtve elvesztették mind az 5 megmaradt kapujukat is. Az afgánok hőse az ezen a meccsen debütáló Nidzsát Maszúd volt, aki ötös zsákmánnyal vette ki a részét az első negyedből.

Úgy gondolhattuk, ez a gyors tarolás valamelyest fellendítheti az afgán csapatot, de nem ez történt: ütőseik szinte kivétel nélkül csalódást keltően játszottak, így a csapat mindössze 146 pontot tudott begyűjteni a második játékrészben.

Mivel Banglades ezek után 236 ponttal vezetett, akár a továbbjátszást is kikérhették volna, de olyan korán járunk még, hogy inkább úgy döntöttek, ismét bejönnek ütni. És úgy tűnik, jó döntés volt, mert bár Mahmudul Hászán Dzsaj viszonylag hamar kiesett, de Dzsákir Hászán és az első negyedben is remeklő Nádzsmul Hoszen Sánta is 54–54 futásig jutott a nap végére (érdekesség, hogy mindketten 64 dobásból). Nem lenne meglepő, ha utóbbit választanák majd a mérkőzés emberévé – persze még bármilyen furcsaság megtörténhet. És ami még említésre méltó: ebben a játékrészben Banglades 5,8 fölötti pontaránnyal üt!

A második nap végén tehát Banglades 370 pontos előnyben van, és még 9 kapujuk áll, míg Afganisztánnak már csak egy játékrésze van hátra.


Alapból nem látható kép
×