Tom Currant négy BBL-meccsre eltiltották

2023. december 21. – Szerző: Krikettgalaxis

A Sydney Sixers angol mindenese még a 10 nappal ezelőtti, Hurricanes elleni meccs előtt veszett össze egy játékvezetővel, amiért most 4-mérkőzéses eltiltást kapott. Csapata fellebbez a döntés ellen.

Tom Curran egy régebbi képen (illusztráció)Tom Curran egy régebbi képen (illusztráció)

A kép szerzője: Ytfc23 (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

A beszámolók és a videófelvételek szerint az eset a következőképpen történt.

A mérkőzés előtt Tom Curran a dobásokat gyakorolta, és eközben ráfutott a dobósáv egyik részére, ahova nem nagyon illik, ezért az egyik ott tartózkodó bíró szóban figyelmeztette (kérte), hogy ezt többször ne tegye. Ekkor a játékos a sáv másik végéről próbált meg nekifutni, viszont a bíró a kapu mellé helyezkedett, hogy elállja az útját, és jelezte Currannak, hogy menjen el a sáv közeléből, válaszul Curran is ugyanezt jelezte a játékvezetőnek. Miután a bíró nem mozdult, Curran nekifutott, és (szándékosan) szinte nekiszaladt a játékvezetőnek, aki csak az utolsó pillanatban tért ki előle.

Mindezzel a most megszületett ítélet szerint az Ausztrál Krikett-tanács viselkedési kódexének 3. szintű megsértését követte el, amiért a következő négy BBL-meccsről eltiltották. Bár a Sixers fellebbezett a döntés ellen, és mint mondták, kiállnak játékosuk mellett, a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján nem valószínű, hogy változni fog a döntés... Így aztán ki fog kelleni hagynia a Strikers, a Stars, a Thunder és a Heat elleni összecsapásokat is.


Alapból nem látható kép
×