Dave Houghton lemondott a zimbabwei válogatott vezetőedzői tisztségéről

2023. december 22. – Szerző: Krikettgalaxis

Miután Zimbabwe nem jutott ki a 2024-es Húsz20-as világbajnokságra sem, majd hazai pályán sorozatvereségeket szenvedett el két formátumban is Írország ellen, az edző úgy érezte, nem maradhat tovább. Még csak az ideiglenes utódját tudni, hogy ki lesz, a véglegeset nem.

A Mosi-oa-Tunya vagy Shungu Namutitima (a gyarmatosítóktól származó nevén: Viktória-vízesés) Zimbabwe és Zambia határán (illusztráció)A Mosi-oa-Tunya vagy Shungu Namutitima (a gyarmatosítóktól származó nevén: Viktória-vízesés) Zimbabwe és Zambia határán (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Dave Houghtont, a zimbabwei válogatott egykori kiváló játékosát másfél évvel ezelőtt nevezték ki a csapat edzőjévé, de a most rendkívül nehéz helyzetbe került. Mint elmondta: nem csak az eredmények nem jöttek, de úgy érezte, a játékosok sem hallgatnak már többé az ő szavára.

Houghton lemondása után is marad a zimbabwei szövetségnél, valamilyen más pozícióban, ahol reményei szerint tovább tudja majd segíteni a tehetséges játékosokat: talán majd abban, hogy a fiatalok eljussanak onnan, hogy elkezdik tudni kihasználni a bennük rejlő tehetséget, addig, hogy bekerüljenek a válogatottba és ott jól is teljesítsenek. A Zimbabwei Krikettszövetség (ZC) is jelezte: továbbra is jó viszonyban maradtak a lemondott edzővel.

Januárban a csapat Srí Lankára látogat: akkor ideiglenesen az a Walter Chawaguta lesz az edzőjük, aki 2008-tól már egyszer betöltötte ezt a szerepet. Munkáját Stuart Matsikenyeri mint segédedző és ütőedző, Steve Kirby mint dobóedző, Erick Chauluka mint mezőnyedző, Walter Karimanzira mint erőnléti edző, Amato Machikicho mint gyógytornász, Alistair Chambe mint csapatorvos és Mufaro Chiturumani mint elemző fogja segíteni.


Alapból nem látható kép
×