Szép előnyt épített fel India a női teszt 2. napján

2023. december 22. – Szerző: Krikettgalaxis

A mérkőzés második napján mind a 100 játszmában India ütött, az ausztráloknak nem sikerült megszerezni a 9 szükséges kaput. A hazai előny jelenleg 157 futás, kíváncsian várjuk, holnap esetleg lezárják-e a játékrészüket.

A Bará Imambárá vallási komplexum Lakhnauban (illusztráció)A Bará Imambárá vallási komplexum Lakhnauban (illusztráció)

A kép szerzője: Mohitextreme (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Röviden az mondható el a mai napról, hogy egyetlen időszak volt csak benne, amikor az ausztrálok érezhették magukat nyeregben: a közepes ütősrend ugyanis egy kisebbfajta összeomlást produkált, amikor 3 kapu veszett el 5 szerzett futás alatt, de a sorvég ezek után bizony idegesítően stabilan játszott – legalábbis a vendégek szempontjából idegesítően.

A nap elején Szmriti Mandháná és Szneh Ráná kezdett középen. Az első óra tapogatózó, lassan csordogáló játékkal telt, az ütősök próbálták kiismerni, hogyan viselkedik ma reggel a talaj, és azért persze Annabel Sutherland és Ashleigh Garnder is elég jól dobott. Különösen Ráná volt lassú, de ez nem meglepő, hiszen tegnap este csak éjjeliőrként küldték be, amúgy ő egy inkább a dobóság irányába húzó mindenes játékos. De hiába a sok védekezés, elsőként mégis ő esett ki ma, méghozzá pont egy rosszul sikerült blokkolás során, amikor a labda elment az ütője mellett, bele a kapuba. Mindeközben viszont Mandháná megszerezte a maga 50-esét, sőt, hamarosan már 74-nél járt, amikor... Amikor társa, Ricsá Ghos elhívta őt egy szimplára, ám utána némi zavar támadt az ütősök között, és Mandhánának nem sikerült beérnie a vonala mögé, mire az inaktív végen Gardnerhez odakerült a labda, amivel ledöntötte a kaput. Bár tegyük hozzá, Mandháná lehetett volna kicsit gyorsabb, illetve talán vetődhetett is volna, akkor megmenekülhetett volna, mégsem tette valamiért. Nagyobb szerencséje volt viszont Ghosnak a 43. játszmában, amikor Ellyse Perry egy igen könnyű elkapást ejtett el ellene a nyílt középen.

Az ebédszünet így 193/3-as állásnál érkezett el: bár a vezetés még nem volt meg Indiának, de nem volt kérdés, hogy meglesz. Ez végül a 63. játszma végén, újabb kapu elvesztése nélkül történt meg, Ghos négyeséből. Azéból a Ghoséból, aki hamarosan az 50-et is elérte, így aztán elmondható lett egy kis statisztikai érdekesség: 2021 óta 11 játékos debütált az indiai női tesztválogatottban, és több mint a felük, hat ért el 50-et mindjárt a bemutatkozó meccsén! Ám a 70. játszmától egy kis zavar támadt az indiai játékban: először Ghos húzása nem sikerült, és elkapták, majd szinte rögtön Harmanprít Kaur kapitány kacsázott LKE miatt egy Gardner-dobásból, sőt, majdnem ugyanez történt Jásztiká Bhátijával is: a Gardner-dobás és az LKE stimmel, csak ő a 0 helyett 1 ponttal búcsúzott. Ezek után megint néhány csendesebb játszma jött, de utána az akkor már 73 ponton álló Dzsemimáh Rodrikszt kapta el szépen az extra fedezet: 275/7 lett az állás. Rövidesen jött a tea is, akkor India 276/7-en állt.

Ami az utolsó kapu után történt, az sokáig tartott, de röviden leírható. A 8. rendű Dípti Sarmá és a 9. rendű Púdzsá Vasztrákar volt bent a 79. játszmától kezdve a nap végéig, a 119. játszmáig. Nagyon sok nullás labda volt, kevés szimpla, viszont a körülményekhez képest sok négyes: Sarmá végül 9, Vasztrákar pedig 4 határral, a pontszámokat tekintve pedig 70-nel illetve 33-mal fejezte be a napot.

Sarmá ezzel élete negyedik tesztjén is 50-est ért el, csakúgy, mint az eddigi hármon: ezt a világon eddig csak az 1980-as évek ausztrál játékosa, Denise Alderman mondhatta el magáról. Olyan indiai tesztjátékos is csak egy volt eddig, aki legalább 4 egymást követő teszten 50-est szerzett: Hemlatá Kalá öt teszten 2002 és 2006 között.

Ma tehát a nap végére India 376 futást halmozott fel, vezetésük 157, és még 3 kapujuk megvan. De mivel a teszt csak 4-napos, így kérdés, vajon akarnak-e lezárni vagy megpróbálják végigjátszani? Holnap kiderül!


Alapból nem látható kép
×