A Thunder jött ki jobban a nyeretlenek ütközetéből

2023. december 23. – Szerző: Krikettgalaxis

A két, eddig pont nélkül álló zöld BBL-csapat, a Melbourne Stars és a Sydney Thunder találkozott ma, és az utóbbiak lettek azok, akik a végén örülhettek. És köszönhetően annak, hogy sok a gyengélkedő csapat, a sydney-iek ezzel a 2 pontjukkal máris fölugrottak a tabella 5. helyére.

Zöld villámlás (illusztráció)Zöld villámlás (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az idei, a tavalyinál rövidebb BBL-ben még csak ez az első nap, amikor két mérkőzést is játszottak. A nap első összecsapása a zöldek rangadója volt, de ha azt mondjuk, hogy két nulla pontos együttes csapott össze, már kevésbé nevezhető rangadónak a dolog.

A Thunder legutóbb egy bosszantó vereséget szenvedett el: hiába állítottak fel egy szép, 200 fölötti célt, mégis lekergette azt az ellenfél. Ahhoz a meccshez képest mára egyet változtattak az összeállításukon: Matthew Gilkes helyett Jason Sangha került be, így egyszerre volt a pályán a két azonos családnevű, de mégsem rokon Sangha: Jason és Tanveer. A kapu mögé Gilkes helyett egyébként Cameron Bancroft állt be. A Starsnál visszatérhetett a múltkor kisebb sérülése miatt hiányzó Glenn Maxwell, valamint bekerült a keretbe Mark Steketee is, a két kimaradó pedig Nick Larkin és Joel Paris volt.

A melbourne-iek az ütést választották. Az első igazán veszélyes társulásuk a harmadik kapus pár volt: ezt Beau Webster és Maxwell alkotta. Ők ketten 48 dobásból 69 futást raktak össze, amivel több mint kétszer olyan jók voltak, mint bármelyik másik társulás ebben a félidőben. Harper egyéni 50-esig is eljutott, és magasabb aránnyal is ütött, mint Maxwell, de a legnagyobb arányt később Hilton Cartwright tudta felmutatni, aki 11 labdából 4 határt ütve ért el 22 futást. Az utolsó játszma katasztrofálisra sikeredett a Stars számára: ekkor négy labdából négy kaput vesztettek el sorozatban, de a dobó, Daniel Sams mégsem szerzett mesternégyest, sőt, mesterhármast sem, mert a 4-ből a harmadik csak kifutás volt. De talán nem is ő volt ma a legjobb dobó, hanem Zamán Hán, aki három közepes rendű ütőst ejtett ki, és mindössze 6,0-val gazdálkodott. Végül a Stars 172-es, átlagosnak mondható pontszámmal végzett: a meccs teljesen nyíltnak érződött a félidőben.

A kergetés eléggé hullámzó játékot hozott. A nyitó pár, Bancroft és Alex Hales kiválóan haladt több mint 7 játszmán keresztül, és 78 futást épített fel együtt. A 8. játszmában azonban az első félidő legjobb ütőse, Webster most dobóként is letette a névjegyét: három dobáson belül kiejtette mindkét nyitót. A következő játszmák a Thunder számára veszélyesen lassan alakultak, és ismét kiegyenlítetté vált a mérkőzés. Hamarosan viszont megint átvették az irányítást a sydney-iek, és bár időnként el-elvesztettek egy kaput, de a határokat ismét megfelelő sűrűséggel kezdték ütni, így már a 19. játszmában sikerült elérniük a célt és ezáltal a győzelemet. Érdekesség, hogy mind a hét ütősük, aki pályára lépett, két számjegyű eredményt ért el, még azok is, akik a végén nem estek ki. Viszont ebből a szép megoszlásból nem nehéz kitalálni, hogy kiemelkedő egyéni pontszám nem született: még csak 50-est sem ért el senki.

Mivel eddig három nullapontos csapat is volt a bajnokságban és egy egypontos, így aztán a Thunder ezzel a két pontjával, amit most szerzett, máris följött az 5. helyre, mindössze 1 ponttal lemaradva a rájátszást érő 4. helyen álló Strikers mögé. A Stars viszont az utolsó helyen szerénykedik.


Alapból nem látható kép
×