Női teszt: Ausztrália nem hagyja magát

2023. december 23. – Szerző: Krikettgalaxis

A tegnapi 157 futásos indiai vezetésből mára 46 pontos ausztrál előny vált, ám a vendégek 5 kaput is elvesztettek. Egyre izgalmasabb a találkozó: de sajnos már csak egy nap van hátra belőle.

Az Uluru (vagy Ayers-szikla), Ausztrália egyik jelképe (illusztráció)Az Uluru (vagy Ayers-szikla), Ausztrália egyik jelképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Harmadik napjához érkezett az eddig indiai fölényt hozó teszt. Nagy kérdés volt, vajon nem zárják-e le a játékrészüket a 157 futásos előny birtokában, mire felvirrad a reggel, de mint kiderült: nem zárták le, hanem beküldték még a sorvéget ma is ütni.

És mindjárt az első játszmában elérték a 378 futást, ami női tesztben a valaha volt legmagasabb indiai eredmény Ausztrália ellen. Viszont bármilyen szívósak is voltak tegnap a nap végén a bent levő alacsony rendű ütősök, ma 10 játszma sem kellett ahhoz, hogy a maradék három kapu is elvesszen: az ausztrál dobók mindössze 35 perc alatt lezavarták az egészet, ami a 2. játékrészből még hátravolt. A negyed végére az indiai pontszám 406-ig kúszott fel, ami 187 pontos vezetést jelentett.

Úgy érződött azonban, még a harmadik napra sem romlott le igazán a talaj, bár talán egy kicsit pörgetőbarátabbá vált, így aztán mindjárt a 8. játszmában meg is érkezett az első lassú dobó – egyelőre eredmény nélkül. Viszont hiába haladt jól az elején a két nyitó ütős, Beth Mooney és Phoebe Litchfield, hamarosan mindketten ajándékba adták kapuikat az indiaiaknak... Először Mooney lépett ki a vonala elé egy védekező ütés után, a rövid csúcs Ricsá Ghos pedig gyorsan eszmélt, és rádobta a hozzá került labdát a kapura: ez bizony így kifutás! Nem sokkal később Litchfield próbálkozott meg egy teljesen fölösleges visszasöpréssel: a nehéz technikájú ütés pedig nem is sikerült neki, melléütött, a labda pedig belecsapódott a karóiba. Ebédre így aztán 63/2-es állással mehettek a csapatok.

Ebéd után viszont Ellyse Perry és Tahlia McGrath rátalált a játékra. India sok dobóval próbálkozott, még a kifejezetten ütős szerepkörű Dzsemimáh Rodriksz is megeresztett 12 labdát (nem túl sok sikerrel), de a két ausztrál párosát csak akkor sikerült végre megbontnaia Szneh Ránának, amikor már 140 pontra följöttek a vendégek. Teaszünet idején 156/3 volt az állás.

Hamarosan McGrath megszerezte a maga 50-esét: a másodikat ezen a meccsen, viszont a dobók sok eredménytelen próbálkozását a 72. játszmára megelégelte a kapitány, Harmanprít Kaur, és bejött ő maga is dobni. Annak ellenére, hogy néhány éve volt egy csúnya vállsérülése, és azóta nemzetközi szinten nem nagyon próbálkozott a dobással... De ma nagyon bejött ez a húzása: mindjárt az 5. labdájából betalált McGrath kapujába (pontosabban egy védekező ütőmozdulat közben először az ütő éléről a lábszárvédőre pattant a labda, és onnan a kapura – nem mintha ez bármit is számítana). Sőt, néhány játszmával később újabb kaput gyűjtött be a kapitány: ezúttal Alyssa Healy söpört mellé, így a lábán találta el a labda, és az ausztrálok hiába videóztattak, az elsőre is megítélt LKE érvényben maradt. A nap végére Ausztrália 233/5-re jött föl, ami 46 futásos előnyt jelent, viszont 5 legjobb ütősük már nem vethető be. Igazán izgalmas folytatás várható!


Alapból nem látható kép
×