Térdsérülés miatt véget ért Ashton Turner BBL-szezonja

2023. december 23. – Szerző: Krikettgalaxis

Nagy csapást szenvedett el a Perth Scorchers: a legutóbbi meccsükön térdsérülést szenvedő kapitányuk, Ashton Turner állapota rosszabb, mint eleinte hinni lehetett. Már túl is van egy műtéten, viszont ebben az idényben többet már nem léphet pályára.

Műtét (illusztráció)Műtét (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Még a három nappal ezelőtti, Hobart Hurricanes elleni meccsen történt, hogy Turner egyetlen dobás elvégzése után lesántikált a pályáról. Bár az első helyzetjelentés szerint úgy tűnt, nincs komolyabb baja, később kiderült, a jobb térdében gyűrűporcszakadást szenvedett el. Emiatt még tegnap átesett egy műtéten.

Turnernek már eddig is volt némi probléma a térdével: ez volt az oka annak is, hogy például a Sheffield Shieldben sem játszott Nyugat-Ausztrália utolsó két mérkőzésén. Már akkor is beszédtéma volt, hogy esetleg műteni kell majd, de a Scorchers még bizakodott benne, hogy a BBL-szezont le tudja játszani. Most biztossá vált: nem, sőt, innentől kezdve egyetlen mérkőzésen sem lehet ott a BBL-ben. Azt pontosan nem tudni, hogy mikor térhet vissza, de hogy a bajnokság végéig nem, az egyértelmű. Az sem biztos még, hogy a (várhatóan) március 22-én kezdődő IPL-ben szerepelhet: pedig ott éppen néhány napja vette meg őt a Lucknow Super Giants 10 millió rúpiáért.

A Scorchers következő találkozója 26-án lesz a Melbourne Renegades ellen: addig kellene eldönteni, ki legyen az új kapitány. Bár hivatalosan eddig Josh Inglis volt a kapitányhelyettes, de nem biztos, hogy automatikusan ő lesz a befutó: szóba került például Aaron Hardie is.


Alapból nem látható kép
×