Megvan a történelmi győzelem az indiai női válogatottnak

2023. december 24. – Szerző: Krikettgalaxis

India női válogatottja 1977 óta most 11. alkalommal futott neki, hogy megpróbálja legyűrni Ausztráliát, és ez most először jött össze nekik. Ma, a mérkőzés negyedik napján tudták learatni, amit az első két (esetleg három) napon elvetettek.

India zászlaja (illusztráció)India zászlaja (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A harmadik nap végén Ausztrália 46 futásos előnyben éjszakázhatott, viszont 5 elvesztett kapuval. Nagy kérdés volt, hogy a hátralevő öt ütős milyen gyorsan esik ki (ha kiesik egyáltalán) az utolsó, negyedik napon, mert ha gyorsan, akkor India könnyedén besétálhatott a célba, ha szívósan kitartottak volna, akkor viszont inkább a döntetlen esélye növekedett volna folyamatosan.

Végül a válasz az lett, hogy gyorsan: emiatt nem is lehet túl hosszan írni erről a napról. Ezúttal nagyjából egy és egynegyed óra kellett ahhoz, hogy reggel az összes ausztrál ütős kiessen. Óvatosan kezdtek, ami abból is látszik, hogy az első 17 labda pöttyös volt, sőt, már az első kapu is ezen 17 között volt: ezt még Púdzsá Vasztrákar szerezte ugyan, de a játékrész hátralevő szakasza már a pörgetőkről szólt. A 101. játszmában például Szneh Ráná búcsúztatott két ausztrált egymás után, majd hamarosan becsatlakozott a duplázókhoz Rádzsesvarí Gájkvár, aki tegnap ugyan a legtöbb labdát dobta, de akkor semmilyen sikerélménye nem volt, ma viszont ő zárta le a negyedet a 9. és a 10. kapuval. Ausztrália ma mindössze 28 ponttal gazdagodott, így a cél egy India számára igen kényelmes 75 lett. Kis érdekesség, hogy a ma reggeli rövid időszakban 5-ször is kikérték a csapatok a videóbírót, és az 5-ből 3-szor is kiderült, hogy a pályán meghozott ítélet hibás volt. Egyébként tévedések voltak mindkét irányba, nem az elfogultság okozta a sok hibát.

Sok kérdés nem maradt tehát a negyedik játékrészre, talán csak a konkrét egyedi pontszámok, illetve hogy sikerül-e még egy-két kaput begyűjteniük a dobóknak. Végül sikerült, kettőt is, és az egyiket mindjárt az első játszmában: Saifálí Varmá, aki az első dobásból 4-est ütött, 3 labdával később beleélezett Kim Garth dobásába, és a kapus könnyedén elkapta. A 3.5-ben is volt egy élezés (Ricsá Ghos), amit azonban Beth Mooney elejtett, és innentől kezdve sokáig nem is akadt más esély a kapuszerzésre. Ebédre 29/1-gyel érkeztek a csapatok, majd Ghos és Szmriti Mandháná ezek után is folytatta a stabil játékot egy ideig. A csapat 55 pontjánál Ghos egy újabb él miatt elkapás áldozatává vált, de Mandháná és Dzsemimáh Rodriksz hamarosan bekísérte a célba Indiát.

India tehát nagyon szép időszakot él most meg, ami a női krikettet illeti: Anglia után az ausztrálokat is felül tudták múlni egy teszten: utóbbi eddig még soha nem sikerült nekik. Hamarosan ENN-ben is megmérkőznek egymással, szintén Indiában.


Alapból nem látható kép
×