Hatmérkőzéses sorozatot nyert a Fülöp-szigetek Indonéziában

2023. december 26. – Szerző: Krikettgalaxis

Délkelet-Ázsiában úgy látszik, egyre növelik aktivitásukat a krikettválogatottak: ezúttal Indonézia fogadta hat NH20-ra a Fülöp-szigeteket: a hatból hármat nyertek a vendégek, plusz egy holtversenyt is elvittek szuperjátszmával.

Fülöp-szigeteki táj az ország legaktívabb tűzhányójával, a Mayonnal (illusztráció)Fülöp-szigeteki táj az ország legaktívabb tűzhányójával, a Mayonnal (illusztráció)

A kép szerzője: Dexbaldon (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Indonézia férfi válogatottja csak tavaly mutatkozott be, a Fülöp-szigetekről pedig nem igazán lehetett képet alkotni, hogy milyen erősek valójában, mert pár éve valami ranglistán valahogyan bekerültek egy előkelő helyre (nem tudjuk, mi alapján), emiatt több tornán erősebb csapatokkal kerültek össze, akiktől viszont általában kikaptak. Ez a sorozat pont jó volt arra, hogy viszonyítani tudhassuk őket másokhoz is.

A hat meccs alapján úgy tűnt, kettejük közül a Fülöp-szigetek az erősebb, de nem olyan nagyon sokkal, mert voltak kiegyenlített találkozók és voltak indonéz győzelmek is. A részletes eredménylapok elérhetők itt:

A sorozat legtöbb futását (156-ot) a fülöp-szigeteki Henry Tyler szerezte, míg a dobók között hárman is voltak, akik 8 kapuval végeztek.


Alapból nem látható kép
×