BBL: az utolsó megtréfálta a másodikat

2023. december 26. – Szerző: Krikettgalaxis

Az eddig nulla ponttal álló Melbourne Stars a százszázalékos Sydney Sixers otthonában lépett pályára a karácsonyi szünet után folytatódó BBL-ben, és szépen felborította a papírformát: 4 kapuval és 3 megmaradó dobással nyert.

A Melbourne Stars egy régebbi képen (illusztráció)A Melbourne Stars egy régebbi képen (illusztráció)

A kép szerzője: Haley Jackson (Flickr), licenc: CC BY 2.0

Amikor múltkor az ausztrál válogatott elkezdett egy tesztet, a BBL-ben arra az időre szünet volt, a most kezdődött újabb teszt idejére azonban nem: sőt, most, hogy a karácsonyi két szünnap után visszatért a liga, máris két meccset játszottak le. Az egyiken a pont nélkül álló melbourne-iek látogattak a veretlen Sydey Sixershez.

De nem csak a mai teszten játszott sok ausztrál és sok pakisztáni játékos: előbbiekből értelemszerűen itt is számosan voltak, de ami érdekes, hogy ezúttal három pakisztáni is pályára lépett, pedig belőlük nem sok van a BBL-ben. De nincs kizárva, hogy lesz még ilyen alkalom, ugyanis mindhárman egy csapatban, a Starsban vannak: Imád Vaszím, Uszama Mír és Hárisz Rouf. Mír és Rouf már legutóbb is játszott, csak Vaszím volt új múltkorhoz képest, na meg Joel Paris: ők Liam Dawson és Mark Steketee helyére érkeztek mára. A Sixersnél a legutóbbi csapatból Todd Murphy került ki, viszont visszatért Sean Abbott.

A pénzfeldobást a Stars nyerte, és beküldték ütni a Sixerst. Az hamar megmutatkozott, hogy a pálya ma sem annyira ütősbarát, nem várhatók magas pontszámok. Bár a 2. és a 3. játszmában született 3 határ, de utána a következő a tizedikben – akkor, amikorra már 4 ütős elbúcsúzott. Így aztán a félidő felére még csak 57/4 volt az állás, amit hamarosan James Vince tornászott kicsit feljebb: először egy 6–4–4-es sorozattal a 13. játszmában, majd később néhány elszórt határral, de például a 16-odikban is beütött egy hatost meg két négyest. Összességében ő egyedül 83 futásig jutott, míg a többiek közül a legeredményesebb Jack Edwards volt a maga 30 pontjával... A csapat összpontszáma így 154 lett, ami azért nem számított rossznak ilyen körülmények között. Érdekesség, hogy a 8 elveszett kapuból hatot pakisztáni dobók szereztek – vagyis ezen az egy meccsen kétszer annyi ütőst ejtettek ki pakisztániak, mint a teszt mai első napján!

A kergetés során a Stars szépen lépdelt előre: nem túl gyorsan, de elég biztosan ahhoz, hogy ne potyogjanak el túl korán a kapuik, és nem túl lassan ahhoz, hogy esetleg az egekbe szökjön a szükséges pontarány. Egy kisebb megingásuk volt azért az 5–7. játszmákban, amikor egy-egy kaput elvesztettek minden játszmában, bár az első, Thomas Rogers elkapás általi kiesése elég nagy vitákat szült, mert nem volt egyértelmű, hogy a mezőnyjátékos ujjai a labda alatt voltak-e, nem ért-e le a földre a golyóbis. Végül a 6. rendű Hilton Cartwright nagyszerű játékának köszönhetően nem számított sokat a vitás kiesés: a csapat nagyobb gond nélkül tudta levadászni a célt: Cartwright 30 dobásból 47 futást gyűjtött be, és bár hatosa nem volt, de négyese volt hét is.

Így aztán az idényben először nyert melbourne-i csapat (pedig abból kettő is van!), és először kapott ki a Sydney Sixers: utóbbiak így maradtak a második helyen, a Stars viszont fellépett az utolsó helyről az utolsó előttire.


Alapból nem látható kép
×