Elgar 140-neskije meghozta a vezetést Dél-Afrikának a második napon

2023. december 27. – Szerző: Krikettgalaxis

Nem meglepő módon India hamar elvesztette a két utolsó ütősét a teszt második napján, viszont arra már kevesebben számítottak, hogy Dean Elgar ezek után nyitó ütősként 66 játszma után is bent lesz még: márpedig ez történt, így a nap végére már Dél-Afrika vezet 11 futással, 5 megmaradt kapuval.

Részlet Durban tengerpartjából (illusztráció)Részlet Durban tengerpartjából (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A 2. nap, amely India 208/8-as első játékrészbeli állásával indult, körülbelül 25 perc késéssel kezdődött egy kis eső miatt. Miután azonban végre elérkezett a játék ideje, egy kis Kannaur Lokes Ráhul-bemutatónak lehettünk szemtanúi: az ütősnek volt egy olyan időszaka, amikor minden játszmában szerzett négyest, majd pedig két hatost is bemutatott: ezzel meglett neki a 100-as is a múltkori 50-es után. És ha már az 50-es szóba került, megemlítendő egy kis statisztikai érdekesség: már tegnap Ráhul lett a világ első olyan játékosa, aki mindhárom nemzetközi formátumban azon a mérkőzésen, amikor kapusként debütált, legalább 50 futást szerzett. És ahogy írtuk, most a 100-as is meglett, bár az kicsit veszélybe került, mert a 10. rendű Mohammad Szirádzs még előtte kiesett, és még egy kapu elvesztése esetén véget ért volna a negyed: de végül sikerült elérnie a 100-at – majd ezek után újabb pont megszerzése nélkül kiesett. A csapat eredménye 245 futás lett.

A második játékrész két nyitó ütőse teljesen ellentétes pályát járt be ma. Aiden Markram 17 dobás után mindössze 5 ponttal kiesett, viszont Dean Elgar, akinek ez lesz élete utolsó tesztsorozata, mert utána visszavonul a formátumtól, ezúttal is bizonyította, hogy nagy űrt hagy majd maga mögött: egyértelműen a nap legjobbja volt ma. És eleinte Tony de Zorzi is méltó társnak tűnt mellette: bár ő rendkívül alacsony aránnyal ütött, de ebédszünetre ketten felhozták a csapatot 49/1-re, ami egyáltalán nem nézett ki rosszul.

Ebéd után sűrűsödni kezdtek a fellegek, és hamarosan a világítást is fel kellett kapcsolni. Ez azonban nem zavarta meg a társulást, további 55 pontot adtak hozzá az összpontszámhoz, mire Dzsaszprít Bumráhnak végül sikerült kiejtenie De Zorzit. A következő rendű ütősök nagyon vegyesen teljesítettek: Keegan Petersen és Kyle Verreynne ketten együtt szereztek csak 6 futást, míg a debütáns David Bedingham 56 ponttal esett ki. A teaszünet már 194/3-as állásnál érkezett el, ami azt jósolta, hogy a második játékrész végére biztosan meglesz a dél-afrikai vezetés. És ez már 61. játszmában elérkezett, amikor Dél-Afrika még csak 4 kaput vesztett el! Nagy kérdés viszont, hogy mi lesz Temba Bavumával, aki tegnap megsérült, és nem lehet tudni, hogy mikor lesz alkalmas a játékra. Egy biztos: ma nem jött be ütni, viszont ha holnap sem fog tudni, akkor úgy lehet venni, mintha plusz egy vesztett kapujuk lenne.

A mai játék végül 17:30 táján ért véget, korábban a tervezettnél, mivel a fénymérők azt jelezték, nem elég jók a látási viszonyok. Az állás 256/5, ami 11 futásos dél-afrikai előnyt jelent.


Alapból nem látható kép
×