Megerősítette első helyét a Heat

2023. december 27. – Szerző: Krikettgalaxis

Újabb győzelmével a Brisbane Heat már pontelőnnyel vezeti a Big Bash League tabelláját, miközben a mai találkozó vesztese, a Sydney Thunder továbbra sem képes fellépni a rájátszást érő zónába.

Brisbane belvárosa a Brisbane (vagy Maiwar) nevű folyóval (illusztráció)Brisbane belvárosa a Brisbane (vagy Maiwar) nevű folyóval (illusztráció)

A kép szerzője: Kgbo (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Annak ellenére, hogy a listavezető fogadta a mindössze kétpontos Thundert, egyáltalán nem volt előre lefutottnak nevezhető az összecsapás: a Thunder ugyanis eddig nem játszott rosszul, volt, amikor a 200-at is elérték, csak valahogy az ellenfélnek (majdnem) mindig egy kicsit jobban jött ki a lépés – na meg aztán legutóbb már a győzelem is összejött nekik.

Az összeállításokban kevés változás volt a csapatok múltkori találkozóihoz képest: a hazaiaknál konkrétan semmi, míg a vendégeknél csak annyi, hogy Liam Hatcher helyett Gurinder Sandhu került be a csapatba, a szezonban először.

És Sandhu mindjárt be is mutatkozott azoknak, akik esetleg nem ismernék: az 5. dobásából kiejtette a Heat idei legjobb ütősét, Colin Munrót. Ám a folytatás már közel sem alakult úgy, ahogy a Thunder számára kívánatos lett volna: Josh Brown és Nathan McSweeney ugyanis szinte ontotta a határokat, és minden próbálkozás ellenére tartotta magát – bár megjegyzendő, hogy a 11. játszmában volt egy kis keveredés, amikor Brown két futás után először megállt, miközben McSweeney elindult egy harmadikért: végül szerencséjük volt, mert mire a mezőnyből odajuttatták a labdát a kapushoz, ő meg ledöntötte a kaput, már biztonságban volt mindkét ütős. (Bár elsőre nem volt egyértelmű, még videózni is kellett.) Brown végül a következő játszmában búcsúzott, és bár Matt Renshaw és Sam Billings egy-egy fellángolása még jópár hasznos futást hozott a konyhára, végül az utolsó négy játszmában hét kapu veszett el: úgy lehetett érezni, a Heat bent hagyott pár futást. Érdekesség, hogy Daniel Sams múltkor is egy játszmában szerzett négy kaput, de nem lett meg a mesterhármasa egy kifutás miatt, és most is a 19. játszmában 4 kaput dobott, de most is mesterhármas nélkül: ezúttal azért, mert úgy oszlottak el a kapuk, hogy a játszma 1., 3., 4. és 6. dobásából születtek meg – így aztán Samsnek meg kellett elégednie egy ötös zsákmánnyal. A játékrész legutolsó kapuját egyébként Zamán Hán szerezte: őt azonban többet nem látjuk ebben az idényben, mert el fog utazni a pakisztáni válogatotthoz.

A szünetben egy igazán látványos bemutatót láthatott a több tízezer főnyi közönség: zenés tűzijátékot és fénysót rendeztek a szervezők, amibe az emberek sokasága is bekapcsolódott telefonjaik világítását bekapcsolva a nézőtéren.

A kergetés elejére egyre nedvesebbé vált a levegő és villámok cikáztak a messzi háttérben – és ez mintha meghozta volna a Sydney Thunder játékkedvét, méltóan a csapat nevéhez, ami ugyanis mennydörgés-t jelent. Az első hat játszmában csak úgy dörögtek az ütők, és Cameron Bancroft és Alex Hales párosa 56/0-ig vezette az együttest, Hales csak ezek után esett ki. A Heat elszállni látszó esélyei viszont hamar visszajöttek, miután a pörgetők akcióba léptek és eléggé visszafogták a következő ütősöket. A játékrész közepén (ekkor ismét dobtak már a sebes dobók is) volt egy 30 labdás határmentes időszak is, a kapuk viszont hamarosan itt is záporozni kezdtek: a 15. játszma végéig csak 3 veszett el, onnantól kezdve viszont újabb 6. Így aztán a sydney-iek teljesítménye nem bizonyult elégségesnek, 15 futással kikaptak.

A Heat így 5 meccsből 9 ponttal vezeti a bajnokságot, és egyre biztosabb a helyük a rájátszásban – amiről azonban még a Thundernek sem kell lemondania, mert hiába van csak két pontjuk, sok másik csapatnak is kevés van, így még bőven odaérhetnek az első négybe a csoportkör végére.


Alapból nem látható kép
×