Dél-Afrika nem szórakozott sokáig: a harmadik napon lerendezték Indiát

2023. december 28. – Szerző: Krikettgalaxis

Több mint 9 év után először szenvedett el játékrészes vereséget India tesztválogatottja, miután Dél-Afrika 163 futásos előnyt szerzett a második játékrész végére, majd játszi könnyedséggel kidobta a teljes vendégcsapatot nagyjából 34 játszma alatt, 131 ponttal.

Fokváros látképe (illusztráció)Fokváros látképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Nem mondhatjuk, hogy a második nap végére India valami jól állt volna, de azért azt sem lehetett mondani, hogy reménytelen helyzetben vannak, vagy hogy innentől Dél-Afrikának már sétagalopp lesz a győzelem. És mégis az lett.

A vendégek kínlódása és ezzel együtt Dean Elgar tündöklése ugyanúgy folytatódott, ahogy tegnap abbamaradt, sőt, most becsatlakozott Marco Jansen is. Bár jópár labda volt korábban is (meg most is), ami éppen a kapus, Kannaur Lokes Ráhul előtt pattant le, így nem lett belőle elkapás, meg volt egy olyan is, amit Ráhul elejtett, de a társulás végül több mint 100 futást tudott hozzátenni a mai délelőttön a csapat összpontszámához. Pedig közben a dobók mindenfélével próbálkoztak, sőt, elértük a 80. játszmát is, ami után ki lehetett kérni az új labdát, de az sem fogott ki Elgaron és Jansenen. Az igazság Ráhul számára végül a 95. játszmában érkezett el, amikor végre el tudta kapni Elgart: az akkor már 180 futással álló Elgart... Végül a hátralevő ütősök gyorsan, nem sokkal ebéd utánig elfogytak, Jansen pedig utolsónak maradt a maga 84 pontjával. Dél-Afrika így 163 futásos előnyt tudott felépíteni, ami könnyed játékrészes győzelmet nem ígért ugyan, de a sima győzelemmel már igenis kecsegtetett... Viszont kiderült egy rossz hír is Dél-Afrika számára: az első napon megsérült kapitány, Temba Bavuma nem került játékra alkalmas állapotba, így ebben a mostani játékrészben is csak 10 ütőssel harcoltak.

A harmadik játékrésznek elég csak ránézni az eredménylapjára, az mindent elmond. Virát Kohlí a maga 76-jával messze-messze a legjobb, miközben a második Subman Gil 26 ponttal, a harmadik legtöbb futást (8-at) pedig az extrák jelentették... Vagyis senki más nem ért el még csak 8 futást sem! Ezúttal Nandre Burger volt igazán elemében, aki 4 ütőst ejtett ki, illetve Jansen, aki hármat, köztük Kohlít is. Teaszünetben még 62/3 volt az állás, de hamarosan jött egy nagyobb összeomlás, aminek köszönhetően 34.1 játszma alatt elfogyott a csapat: éppen amikor már egy fenyegető sötét felleg is megérkezett a stadion fölé. India feje fölött azonban átvitt értelemben is gyülekeznek a fellegek: a következő teszten ennél jóval több kell tőlük, ha legközelebb is döntőt akarnak játszani a teszt-vébén!


Alapból nem látható kép
×