Tovább zárkózik a Melbourne Stars

2023. december 28. – Szerző: Krikettgalaxis

Miután múltkor a Melbourne Stars megszerezte első győzelmét (méghozzá az addig hibátlan Sydney Sixers ellen), most egy eső miatt lerövidült mérkőzésen a Hobart Hurricanes otthonában is nyerni tudtak, amivel, ha ideiglenesen is, de máris följöttek a negyedik, rájátszást érő helyre.

Melbourne látképe (illusztráció)Melbourne látképe (illusztráció)

A kép szerzője: Melbpal (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Mindkét együttes gyengén kezdte az idei szezont, hiszen első győzelmüket mindketten csak a legutóbbi meccsükön tudták összehozni: itt volt az idő bizonyítani, hogy az nem csak egy pillanatnyi fellángolás volt, hanem valóban rátértek a helyes útra. Talán nem is meglepő, hogy sem a lilák, sem a zöldek nem változtattak az akkori összeállításukon. Viszont mindkettejük győzelmei akkor születtek, amikor kergettek: az ütőfeldobást megnyerő Stars abban reménykedett, ez továbbra is így lesz, hiszen most ők is a dobást választották.

A hobartiak két nyitó ütőse a mai napon egészen eltérő eredményeket ért el: Matthew Wade az első játszmában kiesett, míg Caleb Jewell 45 futásig menetelt, amivel csapata legjobbja lett. Már persze akkor a legjobbja, ha csak a pontszámot tekintjük, viszont ha figyelembe vesszük az ütési arányt is, akkor talán Macalister Wright 19-ből 33-ja vagy méginkább Nikhil Csaudharí 16-ból 32-je talán még Jewellénél is hasznosabb hozzájárulás volt. Nem tudjuk amúgy, van-e összefüggés a két eset között, de megemlítjük, hogy Wrightot egyszer a sisakján találta el a labda, így meg kellett vizsgálni azt is, nincs-e agyrázkódása (nem volt), hamarosan pedig úgy esett ki, hogy egy könnyű röptét, amit talán 10-ból 9-szer hatosra ütött volna, most teljesen elbénázott, és elkapták. A félidő során a pakisztáni dobók ismét elég jól teljesítettek a Starsban, de rajtuk kívül ott volt még Glenn Maxwell is, akinek volt egy olyan időszaka, amikor dobóként 7 labdából 3 kaput tudott bekaszálni, sőt, eközben még volt egy elejtett elkapás is (igaz, az nehéz lehetőség volt, nem nagyon lehet szidni a mezőnyjátékost érte). Végül a Hurricanes 155 ponttal végzett, ami annak fényében nem túl jó eredmény, hogy 10 játszma után még 80/2-re álltak...

A második félidő 21 órakor kezdődött volna, és már a játékosok is kijöttek a kezdéshez – amikor mehettek is vissza, ugyanis elkezdett esni az eső! Nagyjából 1 óra szünet után lehetett folytatni a játékot: az újraszámolt feltételek szerint a Starsnak 7 játszma alatt kellett 67 futást szereznie. Két dobó dobhatott legfeljebb két játszmát, három pedig legfeljebb egyet, míg a kötelező erőfölény két játszmára rövidült. A választható erőfölény lehetősége elveszett.

Azt hisszük, nem kellett sokat gondolkodnia annak, akinek ilyen feltételek mellett ki kellett találnia, hogy ki legyen a(z egyik) nyitó ütős: a világ legtöbb krikettszurkolója rávágta volna, hogy Maxwell. Természetesen a melbourne-iek sem vesztették el a józan eszüket, így Sam Harper mellé tényleg Maxwellt tették be. Viszont mire ő szóhoz jutott, a csapat már két kaput el is vesztett, szóval tényleg itt volt az ideje sokadszor is bizonyítania a zsenialitását: és ezt meg is tette! Bár a 2. játszmában már a 3. kapu is elveszett, Maxwell 18 dobás alatt 4 hatost ütve 35 pontot gyűjtött, de ne feledkezzünk meg társáról, Thomas Rogersről sem, aki 14 dobásból ért el 21-et, így végül a zöldek 3 dobással a vége előtt elérték a célt.

A Stars ezzel följött a negyedik helyre – igaz, kettővel többet játszottak már, mint a közvetlenül utánuk jövő Strikers, és eggyel többet, mint két másik mögöttük levő együttes. Például a Hurricanes, amelyik jelenleg a 7. helyen állomásozik.


Alapból nem látható kép
×