Jönnek föl a melbourne-i csapatok

2023. december 29. – Szerző: Krikettgalaxis

Azt már láttuk az elmúlt napokban, hogy a Melbourne Stars magára talált, ma pedig végre a Melbourne Renegades is megszerezte az első győzelmét – igaz, nekik ez már a hatodik meccsük volt. Az Adelaide Strikersnek mai veresége ellenére sem kell kétségbe esnie, bár jelenleg nem állnak rájátszást érő helyen.

Melbourne látképe (illusztráció)Melbourne látképe (illusztráció)

A kép szerzője: Melbpal (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Már csak egyetlen klub volt nyeretlen az idei BBL-ben: a melbourne-i vörösök. Tudták jól: ha ma sem sikerülne begyűjteniük a két pontot, az esetleges továbbjutási álmaik már most lényegében elúszhatnak... A cél érdekében pedig egy elég markáns lépésre szánták el magukat: kihagyták a csapatból eddigi kapitányukat, Nic Maddinsont, egész egyszerűen azért, mert eddig nem azon a szinten teljesített, amit vártak tőle. Valószínűleg a kapitány is tudta, hogy a levegőben lóg egy ilyen döntés: David Saker, a csapat edzője kiemelte Maddinson megértő viselkedését az esettel kapcsolatban. A kapitányi posztot ma egyébként Will Sutherlandra bízták.

Rajta kívül a Renegades még egy játékost hagyott ki a múltkori összeállításból: Kane Richardsont. A két hiányzó helyett ezúttal Peter Siddle és Mackenzie Harvey került be, míg Aaron Finch egyelőre most sem lépett pályára egy nemrégi sérülése miatt. A Strikersnél nem történt változtatás a legutóbbi meccsükhöz képest.

Az ütést választó Adelaide ezúttal is a két Shorttal, Matthew-val és D’Arcyval nyitott, de míg előbbi csak 8, utóbbi 54 pontot tudott szerezni, a harmadik rendű Chris Lynn pedig 56-ot, ráadásul sokkal gyorsabban, mint Short. Így aztán ezen a nem túl nagy pontszámairól híres docklandsi pályán a 13. játszmára már elérték a 98/1-es állást is, ami igen jó alapnak volt tekinthető. Lynn egyébként 4 hatost is ütött, amivel ő lett az első játékos a BBL történetében, aki elérte a 200 darab 6-ost. A mai négy közül közül ráadásul az 5. játszmában bemutatott rendkívül nagyra sikerült: az ellenfél csapatának egyik játékosa, a fiatal Jake Fraser-McGurk például azt mondta róla, hogy ez volt a legnagyobb hatos, amit eddig életében látott... Valójában azonban a mérések csak 103 méteresnek jelezték. De a 13. játszma eléggé megváltoztatta a dolgokat: az afgán dobó, Mudzsíb ur-Rahmán 3 dobás alatt kiejtette Lynnt és a helyére érkező Jake Weatheraldot is: előbbi volt a dobó pályafutásának 250. Húsz20-as kapuja. Utána Jamie Overton és Harry Nielsen mutatott még be egy kis rövid, de hatásos tűzijátékot, így a vendégek egy elég jónak mondható 177-tel zártak.

A második félidőben folytatódott a Renegades három mérkőzés óta kialakulóban levő, számukra valószínűleg elég idegesítő sormintája: egymás után negyedszer is előfordult, hogy Quinton de Kock és Jake Fraser-McGurk közül csak az egyik jó, míg a másik vagy kacsázik, vagy ha szerez is pontot, akkor is csak alig-alig-alig. Ezúttal De Kock esett ki aranykacsával, Fraser-McGurk viszont ismét bővítette az őt a válogatottba is bekövetelő rajongótáborát: 37 dobásból ugyanis 70 futásig száguldott! A De Kock melletti másik nyitó ütőst, Joe Clarke-ot is szóba kell hoznunk: néhány játszma után már lehetett látni rajta, hogy valami baja van, mert sántikálni kezdett. Az orvosok többször is megnézték, és bár kívülről úgy tűnt, a szakember nem tartotta fontosnak a visszavonulást, és a csapat vezetése is szerette volna, ha a pályán marad, de maga Clarke jelezte, hogy inkább nem folytatja és visszavonul. Fraser-McGurkön kívül egyébként a 40 éves, rutinos Shaun Marsh is kiválóan ütött, és 33 dobásból 54 futásig menetelve nagy esélyt adott a csapatnak a győzelemre. Biztos, ami biztos alapon a végén Clarke még egyszer visszajött, hogy próbálkozzon a játékkal, és két négyest is láttunk tőle, de hamarosan másodszor is visszavonult, szóval úgy tűnik, egy kicsit komolyabb sérülése is lehet. Végül a győzelem meg is lett a hazaiaknak, méghozzá 8 hátralevő dobással. A kékeknek az előző szezon végét is beleszámítva ez volt sorban a nyolcadik idegenbeli veresége.

Mivel egy eredmény nélküli meccs miatt 1 pontjuk már volt, így a Renegades 3-ra jött föl, amivel jelenleg a hatodik helyen állnak, míg az Adelaide, ugyancsak három ponttal, de kettővel kevesebb lejátszott mérkőzéssel az ötödik.


Alapból nem látható kép
×