Banglades–Afganisztán teszt: a 3. napon végleg eldőlt minden

2023. június 16. – Szerző: Krikettgalaxis

Lényegében már csak formalitás lesz az negyedik nap (vagy esetleg még az ötödik): Banglades győzelme körülbelül 100%. Előnyük 617 futás, és Afganisztánnak már csak 8 kapuja maradt.

Bangladesi zászlócskák (illusztráció)Bangladesi zászlócskák (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Nádzsmul Hoszen Sánta a 3. napon megszerezte a 2. százasát ezen a meccsen, de ezúttal Maminul Hak is eljutott 121 futásig. Afgán részről legfeljebb csak azért illetheti dicséret a dobókat, mert egyrészt valamivel lejjebb sikerült vinniük Banglades pontarányát, másrészt mert Nidzsát Maszúd hősiesen kitartott annak ellenére, hogy tegnap este már véreztek az ujjai a jobb (vagyis a dobó) kezén.

Viszont az nem tűnt kérdésesnek, hogy Banglades előbb fogja lezárni a játékrészét, mint hogy megvárná az összes ütős kiesését: a fő kérdés már csak az volt, hogy mikor jelentik be a lezárást. Erre végül pontosan akkor került sor, amikor letelt 80 játszma a negyedből, vagyis amikor az afgán dobók éppen megkaphatták volna az új labdát. Ekkor a hazaiak már nem kevesebb mint 661 futásos előnyben voltak...

A negyedik játékrész ráadásul borzalmasan kezdődött Afganisztán számára: egyik nyitó ütősük, Ibráhim Zadrán rögtön aranykacsával esett ki (hiába próbálták felülvizsgáltatni a videóbíróval az LKE döntést, a pályán levő játékvezető jól döntött, amikor kiesést ítélt), és már a második játszmában a másik nyitó ütős is távozni kényszerült. És hogy még súlyosabb legyen a helyzet, a 6. játszmában egy felpattanó dobás eltalálta Hasmatulláh Sáhídí kapitány sisakját, aki el is terült a földön, és bár talán nem esett nagyon komoly baja (a felajánlott hordágyat is elutasította, és a saját lábán ment le), de a játékot nem tudta folytatni.

A mai nap végül egy kicsit idő előtt ért véget, mert a játékvezetők mérései megállapították, hogy a pályára áradó napfény már nem elég erős a sűrű felhőzet miatt.

A nap krónikájához hozzá tartozik egy szomorú eset. Egy Tásfik Sáhrijár nevű újságírót ugyanis több biztonsági őr bántalmazott, miután szerintük nem megfelelő helyen várakozott arra, hogy meghozzák neki az akkreditációs kártyáját, ami szükséges lett volna a stadionba való bejutáshoz. Az újságíró, aki szerint öt őr közül 3 vett részt a támadásban, az orrán és a torkánál sérült meg könnyebben. A Bangladesi Krikett-tanács közleményben kért elnézést, és tudatta, hogy az érintetteket legalább egy évre eltiltják majd a munkájuktól. Nem ez volt egyébként az első eset, amikor a tanács alkalmazásában álló biztonsági személyzet kisebb-nagyobb összetűzésbe keveredett újságírókkal. Említésre méltó incidensek történtek 2006-ban, 2015-ben és 2016-ban is.


Alapból nem látható kép
×