Eredmény nélkül végződött a sydney-i szuperrangadó

2023. december 30. – Szerző: Krikettgalaxis

Eső rontotta el a jó hangulatot a Thunder és a Sixers derbijén. Az első félidőben a zöldek 151-et teljesítettek, de a másodikban 4 játszma után le kellett fújni, mert megjött az eső. Mivel ez túl rövid lejátszott idő, ezért még DL-eljárással sem lehetett eredményt hirdetni.

Sydney-i látkép (illusztráció)Sydney-i látkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Telt ház, vagyis több mint 22 000 néző és szurkoló várta a két csapatot egy kisebb sydney-i stadionban, a bemutatótéri pályán, ahol ma került sor az idény első (de nem egyetlen) helyi szuperrangadójára, a Thunder és a Sixers találkozójára, az úgynevezett Sydney-i Zúzásra.

Mindkét együttes egy győztes, majd egy vesztes találkozót vívott ezt megelőzően. A hazaiak legutóbbi összeállítása két helyen változott: Jason Sangha és Zamán Hán kimaradt, helyükre pedig Tom Kohler-Cadmore és Liam Hatcher érkezett. A rózsaszíneknél ugyancsak kettő csere volt: Daniel Hughes és Steve O’Keefe helyett ezúttal Kurtis Patterson és Todd Murphy játszott. Az összeállítások legfőbb érdekessége, hogy most játszott először egymás ellen a két testvér: Oliver és Joel Davies.

A Thunder az ütést választotta, de nem kezdtek jól. Még mielőtt az első határ megszületett volna, máris kiesett Cameron Bancroft, majd Kohler-Cadmore is egy négyes után rögtön búcsúzott. Alex Hales viszont eleinte jól állt a lábán, sőt, a 4. játszmában megszerezte pályafutása 100. BBL-hatosát is, de a 8. játszmában ő is kénytelen volt elhagyni a pályát. Alex Rossnak később volt egy 18-futásos játszmája, és Daniel Sams is 30-cal végzett, de összességében az elért 151 futással a hazaiak nem lehettek túlzottan elégedettek.

A második félidőben 4 játszma alatt született 4 négyes és 1 hatos, összesen 34 futás, viszont Josh Philippe kiesett, méghozzá egy eléggé elkerülhető módon: véletlenül visszaütött egy labdát a dobónak, aki elkapta. A négy játszma letelte után, 21:20-kor azonban eső kezdett hullani, de ahogy a tévés felvételeken látszott, a játékosok nem siettek lefelé túlzottan, szóval nem volt valami nagy zuhé. Ahhoz, hogy legalább DL-eljárással eredményt lehessen számolni, 5 játszma szükséges, azaz egy még hiányzott: de mivel az eső nem állt el, sőt, erősödött, így nem sokkal 22 óra után lefújták a meccset. Talán a Sixers sajnálhatja jobban, mert úgy érződött, valamivel ők álltak jobban, de már sosem tudjuk meg, mi lehetett volna a vége.

Így mindkét csapat 1–1 pontot kapott: ezzel a Sixers maradt a harmadik helyen, a Thunder viszont fellépett a hetedikről a hatodikra. Legközelebb egyébként január 12-én lesz Sydney-i Zúzás: akkor az SCG stadionban.


Alapból nem látható kép
×