Pusztítottak a hurrikánok az év első BBL-meccsén

2024. január 1. – Szerző: Krikettgalaxis

A Big Bash League-ben nincs szünet újév napján sem: bár a mára tervezett brisbane-i találkozót elmosta az eső, de Hobartban nem volt időjárási akadály. Ott pedig a hazai Hurricanes viszonylag könnyedén szerezte meg második győzelmét az idényben, ezúttal a Thunder ellen.

Hobart belvárosa, háttérben a Tasmán híd (illusztráció)Hobart belvárosa, háttérben a Tasmán híd (illusztráció)

A kép szerzője: CSIRO, licenc: CC BY 3.0

A 2024-es év első összecsapásán mindkét csapatnak égető szüksége lett volna a két pontra, ugyanis nem más találkozott ma, mint a tabella három utolsó helyezettje közül kettő: a hatodik Thunder és a nyolcadik Hurricanes.

Mindketten vereség után érkeztek, már ha azokat a meccseiket tekintjük, ahol született egyáltalán eredmény, hiszen a Sydney-i Zúzást (a két sydney-i csapat nagy rangadóját) eső miatt nem lehetett lejátszani. A vereségek ellenére nem sokat változtatott a két csapat a legutóbbi összeállításain: a Thunder éppenséggel semmit, de a Hobart is csak egyet: náluk Sam Hain helyett ma Ben McDermott játszott.

A hazaiak a dobást választották, és bár elég hamar három széles extrát is elajándékoztak, összességében jól kezdtek: az erőfölény során mindössze három határ született (azok is 4-esek voltak), viszont Alex Hales és Tom Kohler-Cadmore kapuját is megszerezték. Utóbbi ráadásul egy igen elkerülhető módon esett ki: egy sikeres (de lassú) futás után Kohler-Cadmore valamiért úgy érezte, benne van egy második is: hát messze nem volt, sima kifutás lett a vége. A lassú haladás és a kapuvesztések pedig ezek után is folytatódtak a vendégek részéről, így a félidő felénél mindössze 68/4-re álltak. De még a játékrész második fele sem hozott ettől igazán eltérő játékot: kevés volt a határ, ráadásul az első hatos is csak a 19. játszma végefelé született meg, miközben például Chris Jordan két kapu megszerzése mellett 5,0-s gazdálkodást hozott. Viszont tegyük hozzá: volt 96/7 is az állás, így ehhez képest a végül elért 150 egyáltalán nem rossz eredmény. Hogy ez sikerült, az leginkább a 8. rendű Chris Greennek köszönhető, aki 17 dobásból gyűjtött be 33 futást a végén.

A szünetben a lilák érezhették magukat jobb helyzetben, a második félidő erőfölénye után meg aztán végképp: ekkorra Matthew Wade és Caleb Jewell már 33/0-ra hozta föl őket, és bár a 7. és 8. játszma fordulóján három dobáson belül mindketten kiestek, ráadásul a 8. játszma csak egyetlen futást hozott a konyhára, ezek után gyorsan visszajöttek a kicsit mostanra elhalványult reményeik: egyrészt a három hatost is beütő Macalister Wrightnak, másrészt a 34 dobásból 53-at teljesítő McDermottnak köszönhetően. Amikor Wrightot a 17. játszmában sikerült kiejteni, már késő volt: innentől a hurrikánok számára már könnyű volt a győzelem, amit a 19. játszma elején egy Corey Anderson-hatossal meg is szereztek.

A Hobart így följött 4 pontra, ami a sűrű tabella miatt máris csak egy győzelemnyire van a rájátszást érő 4. helytől, míg a Sydney Thunder lesüllyedt az utolsó helyre.

Bár ezen a mai meccsen sem volt valami szép nyári idő: már a kezdéskor is olyan szürke volt minden, a fényeket is fel kellett kapcsolni, de Brisbane-ben, ahol a Heat fogadta volna a Sixerst, még rosszabb volt a helyzet. Aki figyelte a magyar sporthíreket, olvashatta vagy hallhatta, hogy Fucsovics Márton teniszmérkőzése Matteo Arnaldi ellen, a brisbane-i tornán (7–6, 1–0-s magyar vezetésnél) szintén félbeszakadt az eső miatt: ugyanez az eső volt az oka annak is, hogy a BBL-meccset le kellett fújni. Még csak az ütőfeldobásig sem jutottak el a csapatok: mindketten 1–1 pontot kaptak.


Alapból nem látható kép
×