Megvan a nyári Húsz20-as világbajnokság csoportbeosztása

2024. január 6. – Szerző: Krikettgalaxis

Azt már tavaly ősszel megtudtuk, hogy mely 20 válogatott vesz részt a 2024-es NH20-as vébén, de most közzétették azt is, hogy milyen csoportok lesznek. Figyelem! Összekerült India és Pakisztán, valamint Anglia és Ausztrália!

Különféle zászlók (illusztráció)Különféle zászlók (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Idén június 1-től 29-ig rendezik meg a férfiak Húsz20-as világbajnokságát. Röviden leírjuk, milyen lesz a rendszer, és melyik csoportba kik kerültek.

Van egy nagyon fontos változás a torna lebonyolításában a legutóbbiakhoz képest. Korábban úgy volt, hogy a gyengébb csapatok előzetes csoportköröket játszottak egymással, majd a továbbjutók csatlakoztak az erősebbekhez, akik tehát csak később kezdték el a vébét. Most viszont mindjárt az elején lesz négy csoport, amibe bekerül mind a 20 résztvevő: így aztán a gyengébb csapatok is akár világraszóló élményekkel gazdagodhatnak majd, hiszen olyan nagy válogatottak ellen is játszhatnak, akikkel máskor nem kerülnek össze.

A csoportok a következők:

Az India–Pakisztán meccset június 9-én rendezik New Yorkban, az Anglia–Ausztráliára pedig egy nappal korábban kerül sor Barbadosban. Nem világverő csapatok rangadója, de azért pikáns lehet a társházigazda USA és a vendég Kanada összecsapása is: ez mindjárt a vébé nyitómeccse lesz június elsején, Dallasban.

Minden csoportból az első kettő jut majd tovább az úgynevezett Szupernyolcasba, ami nem más, mint két négyes csoport: egy ilyen négyesbe minden korábbi csoportból 1–1 együttes jut be, így nem fog megismétlődni egyik korábbi találkozó sem. A négyesek első két helyezettje végül az elődöntőbe jut, azok győztesei pedig a döntőbe.


Alapból nem látható kép
×