Ráfizetett a Hobart a rossz fél félidőkre

2024. január 9. – Szerző: Krikettgalaxis

Mindkét félidőt gyengén kezdte a Hobart Hurricanes a mai BBL-meccsen az Adelaide ellen, és hiába javult fel a játékuk látványosan a játékrészek végére, ez kevés volt a győzelemhez. A bajnokság véghajrája előtt így a kékek kerültek kedvezőbb helyzetbe.

Adelaide belvárosának látképe (illusztráció)Adelaide belvárosának látképe (illusztráció)

A kép szerzője: Ardash Muradian (Flickr), licenc: CC BY-SA 2.0

Közeledik a Big Bash League alapszakaszának a vége: egyre több az élet-halál küzdelem. A mai is ilyennek volt tekinthető, ugyanis a Strikers tudta: ha ma kikap, végleg lemondhat a rájátszásról. Ellenben a Hurricanesnek még nem jelentett volna katasztrófát egy vereség, bár a helyzetük nagyban megnehezedett volna – és végül meg is nehezedett, mivel kikaptak.

A vendég hobartiak ugyanazzal a csapattal indultak, mint legutóbb, vagyis (ezúttal hátfájdalmai miatt) Matthew Wade ma sem állt rendelkezésre. A Strikershez visszatérhetett a válogatottból a kapus, Alex Carey, aki így első meccsét játszotta az idényben, kiszorítva Harry Nielsent, viszont a szintén válogatott Travis Head nem tért vissza, mert ő meg az országos krikett-tanácstól pihenőt kapott a hamarosan kezdődő, Karib-térség elleni tesztek előtt.

Az első játékrészben az Adelaide dobott, és máris a második játszmában elkapták Caleb Jewellt, majd a negyedikben Jamie Overton mutatott be egy olyan játszmát, amiben két ütőst ejtett ki, és mindössze egyetlen futást hagyott az ellenfélnek: így az erőfölény végére 24/3 volt az állás. A dupla csapás megismétlődött a 7. játszma elején is, ezúttal Cameron Boyce jóvoltából, így 10 játszma után már egy igen pocsék lila állapotot, 53/5-öt mutatott az eredményjelző. Ekkor azonban bent volt még a pályán az egyik nyitó, Ben McDermott és a 7. rendű Tim David, aki pont arról ismert, hogy ilyen helyzetekben látványos, agresszív játékra képes: minden adott volt ahhoz, hogy a Hurricanes kikérje a választható erőfölényt (ez két játszma egymás után, és legkorábban a 11-edikben lehet kikérni). Ők azonban halogatták, így David is kiesett, amikor pedig végre kikérték a 13-adikban, az sem sikerült nekik valami jól: csak 5 futást szereztek. Innentől viszont megfordult a játék képe: a második erőfölényes játszmában a 8. rendű Chris Jordan és McDermott is parádézott, és 25 pontot gyűjtöttek be, majd a félidő végéig még jópár határt láthattunk, így a csapat 165-tel zárt. Ez ezen a pályán nem túl kimagasló eredmény, de az 53/5 után mégis nagyon szép volt.

Viszont amilyen gyenge hobarti ütőjátékkal kezdődött az első játékrész, olyan gyenge dobójátékkal kezdődött részükről a második. Mindjárt az első játszma 20 pontot hozott a Strikers konyhájára (nagyrészt Matthew Shortnak köszönhetően), az erőfölény végére pedig már 57/1-en álltak a hazaiak, sőt, 10 játszma után már a 100 futást is elérték (újabb kapuvesztés nélkül), ami majdnem kétszer annyi, mint a hurrikánok teljesítménye ugyanekkor az első félidőben. Ezek után viszont ismét feljavultak a lilák, és 4 játszma alatt újabb 3 kaput szereztek (így Short, ha nem is sokkal, de lemaradt az 50-esről), és megritkultak a határesemények is. Viszont ugyanebben az időszakban történt, hogy Riley Meredith oldala dobás közben meghúzódott, így le kellett mennie a pályáról, és ma már vissza sem jött többet. Aztán a választható erőfölény újra jól sikerült a hazaiaknak, így 3 játszmával a vége előtt már csak 11 pont kellett nekik a győzelemhez: ez pedig természetesen (még ha nem is olyan túl magabiztosan) meglett nekik, így egyelőre megmenekültek attól, hogy biztosan lemaradjanak a rájátszásról.

Azonban így sincs könnyű helyzetben egyik klub sem: legközelebb újra egymással találkoznak, és aki ott kikap, az már biztosan búcsúzhat a bajnoki álmaitól.


Alapból nem látható kép
×