Banglades futásban mért legnagyobb tesztgyőzelmét aratta ma Afganisztán ellen

2023. június 17. – Szerző: Krikettgalaxis

Ha nem számítjuk a játékrészes győzelmeket, csak azokat nézzük, amikor valaki simán valahány futással nyert, akkor Banglades 546 futásos győzelme a harmadik legnagyobb a világon.

Dakkai tolongás (illusztráció)Dakkai tolongás (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Abban mindenki egyetérthet, hogy a bengáli győzelem már eddig sem volt kétséges, csak a különbség, illetve hogy valamelyik afgán ütős tud-e valamit felcsillantani, netán valami értékes statisztikai adatot hozzáadni az egyéni teljesítményéhez.

Végül az derült ki: nem, az afgán ütősök ezúttal nem tudtak összehozni semmi érdemlegeset. Ebben nagy szerepe volt Tászkin Áhmednek, aki ebben a játékrészben tegnap már szerzett egy kaput, most pedig további hármat, sőt, majdnem élete első ötös zsákmánya is meglett, de... de a 33. (utolsó) játszmában kétszer is elvették tőle a zsákmányt. Persze jogosan.

A játszma nagyon érdekesen alakult. Mindjárt az első dobásból, amit Jámin Ahmadzí a rövid fedezet irányába hajtott, Musfikur Rahim elkapásának segítségével meglett Tászkin Áhmed 4. kapuja. Bár a játszma második dobásából Zahír Hán egy négyest ütött, aztán a harmadik dobást Hán már a kapushoz pöckölte, aki nem hibázott az elkapásban... csakhogy a videóbíró ezek után megállapította, hogy valójában nem is történt pöckölés, a labda 1–2 centivel az ütő mellett haladt el, így vissza kellett vonni a pályán született, az ötös zsákmányt meghozó ítéletet. A következő dobás aztán egy furcsán sikerült, magas röpte volt, aminek Hán melléütött, ezt pedig a karói bánták – csakhogy ezt meg derékmagasság fölötti röptének, és ezáltal rossz dobásnak ítélte a játékvezető, így most sem jött össze az ötödik! A játszma (és a mérkőzés) utolsó három dobásából sem született sem futás, sem kapu, viszont a 6. dobásban Hán könyökét úgy eltalálta a labda, hogy sérülten kénytelen volt visszavonulni. Mivel Afganisztánnak több ütőse nem volt, így a meccs véget ért.

És ha már sérülésről esik szó: a tegnap a sisakján eltalált afgán kapitány, Hasmatulláh Sáhídí nem tudta folytatni a játékot, ezért végleges cserével lecserélték. Helyére a 23 éves Bahír Sáh jött be, akinek ez volt élete első tesztje (sőt, első nemzetközi fellépése is bármilyen formátumban), így tehát végül ezen a mérkőzésen Afganisztán nem is kettő, hanem 3 játékost debütáltatott. Sáh végül 7 futás után kiesett.

A végére Banglades tehát egy rendkívül meggyőző, 546 futásos győzelmet aratott. Ennél több futással férfi tesztben utoljára Ausztrália nyert Anglia ellen ezelőtt 89 évvel (!), előtte pedig Anglia Ausztrália ellen 95 évvel ezelőtt.


Alapból nem látható kép
×