Nászir Hoszent két évre eltiltották egy vesztegetési ügy miatt

2024. január 16. – Szerző: Krikettgalaxis

Nem tudjuk, mi zajlik mostanában az Abu Dhabi T10 nevű Tíz10-es ligában, de ez már nem az első eset, amikor egy-egy játékost ottani korrupciós ügyek miatt büntetnek meg. Ezúttal a bangladesi Nászir Hoszen volt az elszenvedő fél: két éves eltiltást kapott hat hónapra felfüggesztve.

Korrupció... (illusztráció)Korrupció... (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az eset még a 2021 elején játszott idényben történt, amikor a mindenes játékos a Pune Devils csapatában szerepelt. 2023 szeptemberében a Nemzetközi Krikett-tanács (ICC) hét társával együtt vádolta meg őt, a két éves büntetés tehát, amiből hat hónap felfüggesztett, akkortól lép érvénybe. Ez azt jelenti, hogy a most 32 éves játékos legközelebb 2025. április 7-én játszhat nemzetközi meccsen. Bár az igaz, Hoszen már amúgy is régen (2018-ban) kikerült a válogatottból, csak belföldi ligákban szerepelt utoljára, méghozzá tavaly májusban. Az eltiltás egyébként ezekre is vonatkozik.

Három vádpontot hoztak fel ellene, amelyeket ő kivétel nélkül el is ismert. Mindegyik azzal kapcsolatos, hogy elfogadott egy nagyobb értékű ajándékot (konkrétan egy új iPhone 12-t), és erről nem tájékoztatta a kijelölt korrupcióellenes hivatalnokot, az ügy kiderülése utáni vizsgálatok során pedig nem mutatott elég együttműködést.


Alapból nem látható kép
×