1. Hamvak-meccs, 2. nap: Khawaja második élete ad nem kis reményt az ausztráloknak

2023. június 17. – Szerző: Krikettgalaxis

Ezen a kiegyensúlyozott napon a 81. játszmában úgy tűnt, véget ér az eddig legjobban teljesítő ausztrál ütős játékrésze, de kiderült: Broad a dobáskor túllépett a vonalon.

Egyensúly (illusztráció)Egyensúly (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Bár mostanában a legtöbben nagyon dicsérték az angolok agresszív taktikáját, a sokak által Baz-labdának emlegetett stílust, most Ausztrália ezen a lassú talajú sávon mégis meglehetősen konzervatív ütőjátékkal előrukkolva tartja magát, és nem is rosszul: olyannyira nem, hogy a fogadóirodák szerint már valamivel nagyobb az esély a vendégek győzelmére, mint az angolokéra. De azért inkább kiegyensúlyozottnak mondható eddig a meccs.

Körülbelül 4 évvel ezelőtt úgy tűnt: az akkor már közel 34 éves Usman Khawaja nemzetközi pályafutása véget ért. De aztán 2022 elején újra feltűnt az ausztrál tesztcsapatban, és azóta már hetedik százasát üti... Ma egyértelműen ő volt a nap hőse, hiszen végigütötte a 90 játszmát, és immáron 126 futáson áll – mindezt 279 vele szembeni dobás után, tehát igazán konzervatív stílusban játszva.

A nap legnagyobb részében úgy tűnt, az angol dobók nem tudnak mit kitalálni ellene, de ekkor elérkezett a 81. játszma 2. dobása. Stuart Broad az éppen az imént kikért új labdával megtalálta az ellenszert, és sikerült kidobnia őt egy viszonylag hosszú labdával, ami átsurrant a védekezésre tartott ütő és a lábszárvédő között, rá a kéz-karóra. Ám a játékvezető jelezte: Broad átlépte az ütővonalat, így a dobás rossznak minősül, a kiesés érvénytelen!

A nap végére így, bár 5 ausztrál ütős kiesett (Labuschagne ráadásul kacsával), Ausztrália hátránya 82 futásra olvadt. Khawaja mellett a másik ütős, aki bent van, jelenleg a kapus, Alex Carey, aki nagyon jó társnak tűnik Khawaja mellé: ő is elérte már az 50 pontot, ketten együtt pedig 91-nél járnak ma.

Az állás, mint mondtuk, inkább kiegyenlítettnek nevezhető, a játék képe azonban nagyon különböző volt a két eddigi játékrészben: míg az angolok összességében 5 fölötti pontaránnyal ütöttek, Ausztrália mindössze 3,3-mal. Különösen lassan haladtak az ausztrálok a mai nap legelején: 24 dobás kellett hozzá, hogy megszerezzék mai első pontjukat, vagyis tehát három szűz játszmával indítottak: többel, mint amennyi a teljes első negyedben előfordult. De hát ez itt teszt krikett, szóval igazából nem is történt semmi különös.


Alapból nem látható kép
×