Ötkacsás meccsen vágott vissza a Paarl az MI-nek

2024. január 21. – Szerző: Krikettgalaxis

Két nappal azok után, hogy az MI Cape Town legyőzte az addig veretlen Paarl Royalst, a két csapat újra találkozott, és ezúttal fordított eredmény született. Na meg öt kacsa is.

A Föld legnagyobb gránittömbjei közé tartozó Paarli-sziklák Paarl közelében (illusztráció)A Föld legnagyobb gránittömbjei közé tartozó Paarli-sziklák Paarl közelében (illusztráció)

A kép szerzője: Karen Pagel (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Ahogy a bevezetőben is említettük, tegnapelőtt már összacsapott ez a két együttes, akkor Fokvárosban. A mai csoportmeccs tehát lényegében egy visszavágónak volt tekinthető: a Royalsnak pedig volt is miért visszavágnia, ugyanis ekkor vesztették el veretlenségüket, főként Ryan Rickelton 94-neskijének köszönhetően.

Rickelton ma is ott volt az MI keretében, csakúgy, mint az akkori csapat minden tagja Olly Stone kivételével: őt ma a Srí Lanka-i Nuvan Tusára váltotta. A rózsaszíneknél még ennyi változás sem történt, őt ugyanazokkal az emberekkel próbálkoztak ma is.

A fokvárosiak múltkor is a dobást választottak, és akkor, mint láttuk, az bejött nekik, így valószínűleg nem sokat gondolkodtak, amikor ma is megnyerték a pénzfeldobást. Viszont ahogy azt az SA20-ban mostanában elég gyakran láttuk, a nyitó ütőspár most is nagyon jól együtt volt, ezúttal tehát a Paarlnál. A két angol, Jason Roy és Jos Buttler az első hét játszmán keresztül mindegyikben ütött legalább egy négyest, de néha többet is, és volt olyan is, amikor még egy hatossal is kiegészítették. A 6.4-es dobásból Kieron Pollard, a fedezet majdnem elkapta Royt, de elejtette a labdát, így a társulás tovább folytatta: igaz, most már becsúszott egy-két határ nélküli játszma, de elég sok szimpla azokban is ott volt. Így aztán mikor végre a 14. játszmában Roy kiesett, a csapat már 116 ponton állt. A következő kapuvesztés a 18. játszmában érkezett el, és mindjárt párban: Tusára előbb Buttler kéz-karóját fordította ki a földből, majd a következő labdából Fabian Allent csapdázta be LKE-be, nulla ponttal. Az első hápogás. Bár a Paarlnál David Miller ekkor még stabilan állt a lábán, de hamarosan azt láttuk, hogy ezzel a lábbal, konkrétan a jobbjával valami probléma akadt: bejött az orvos is, de végül az ütős inkább a visszavonulás mellett döntött. A csapat összpontszáma végül 162 lett, ami olyan átlagosnak tűnt, talán kicsit kevéskének, de nem nagyon.

A kergetés első játszmája után viszont máris mindenki egész máshogy érezte: a 162 rögtön egész szép eredménynek tűnt. Kiesett ugyanis Rassie van der Dussen és Dewald Brevis is (mindketten kacsával), méghozzá Bjorn Fortuin dobásaiból. Először Van der Dussen élezett bele egy labdába, amit a kapus gyűjtött be, utána pedig Brevis védett mellé, és egy úszó labda átúszott a lába és az ütője között, rá a kapujára. Az MI bajait pedig tovább tetézte, hogy a 4. játszmában Rickelton, aki eddig minden meccsén legalább 50 pontot elért, ezúttal 5-tel búcsúzott, ráadásul egy szűz Obed McCoy-játszma során. Ugyan Connor Esterhuizen ezek után kihúzta a 11. játszmáig, és csapata legjobbjaként 32 futással végzett, de ő is nagyon lassú volt, a 14. játszma pedig teljes összeomlást hozott a vendégeknek: Tabraiz Shamsi is becsatlakozott a szüzesek körébe, miközben Sam Currant és Pollardot is kiejtette, utóbbit kacsával. És hogy meglett az ötödik szárnyasunk is, arról megint Fortuin gondoskodott két dobással a Pollard-kapu után: ő George Lindét búcsúztatta nulla ponttal. Ekkor már az eredmény lényegében eldőlt, csak az aránya volt kérdéses: ez pedig 59 futásos győzelem lett a Royals számára, ami még egy pluszpontot is eredményezett nekik.

Így aztán a Royals már ezzel az 5 ponttal vezeti a tabellát, míg az MI nem tudott elmozdulni a negyedik helyről, és továbbra is fenyegeti az a veszély, hogy lecsúszik a rájátszást érő helyekről. Igaz, még csak nagyjából a csoportkör felénél járunk, úgyhogy a veszély nem olyan komoly.


Alapból nem látható kép
×