ILT20: Nem akar lemaradni a Sardzsa sem

2024. január 22. – Szerző: Krikettgalaxis

Az ötödik ILT20-találkozó előtt hatból már csak két együttes állt pont nélkül: az egyik az a Sharjah Warriors volt, amelyik ezennel kilépett a nullapontosok klubjából, miután elég könnyedén sikerült legyőzniük a Dubai Capitalst.

Sardzsa látképe az al-Núr szigetről (illusztráció)Sardzsa látképe az al-Núr szigetről (illusztráció)

A kép szerzője: Shahana Shamsuddin (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

A Sharjah az idei nyitómeccsen viszonylag súlyos vereséget szenvedett a bajnoki címvédőtől, míg a Capitals nagyon simán verte az amúgy igen jó erőkből álló MI Emiratest, így, bár nagyon korán volt még ahhoz, hogy papírformáról merjünk beszélni, mégis az volt az ember érzése, hogy talán ma a dubajiak tűnnek valamivel esélyesebbnek. Erre végül a valóság rácáfolt.

A sardzsai csapatban egyet változtattak: a nagyon pazarlóan dobó Chris Sole helyére Kaisz Ahmadot tették be, míg a Capitals pont ugyanazt a csapatot küldte pályára ma is, amivel múltkor nyerni tudtak.

Miután a kékek ütésre kényszerültek, teljesen átlagos, közepes sebességgel kezdték meg a haladást, majd miután az 5. játszmában Rahmánulláh Gurbáz kiesett, az új ütős, Jake Fraser-McGurk megpróbált begyorsítani két egymást követő határeseménnyel. Ám hamarosan ő is és a kicsit szenvedősen játszó David Warner is búcsúzni kényszerült: 10 játszma után 61/3 volt az állás. Ám a következő 5 játszma teljesen megfordította a helyzetet: Sam Billings és Sikandar Raza is rátalált a játékra, és jópár négyest, sőt, még annál is több hatost bemutatva rögtön 130/3-ra változtatták a helyzetet. A végén Jason Holder még bemutatott két igen hasznos határt, így a csapat 170-re jött föl, ami sokkal jobb, mint a félidő felénél hinni lehetett. Mahís Tíksana egyébként ma is szerzett két kaput, így följött a torna dobóranglistájának élére: a szünetben ezért már át is vehette a listavezetőnek járó fehér övet. Bár természetesen még annyira az elején vagyunk az idénynek, hogy ez most még nem sokat jelent.

Ami a szünetben vagy annak a táján végrehajtott cseréket illeti: a Capitalsnél Fraser-McGurk helyett Kane Richardson érkezett, míg a lila-sárgáknál Dilsán Madusankát Martin Guptill váltotta.

De Guptill szerepeltetése ezúttal nem jött be, ugyanis nyitóként lépett pályára, de csak 2 pontot tudott összeszedni: egy nagyon kockázatos futásra indult el ugyanis, ahonnan társa, Johnson Charles visszaküldte, de már későn: a dobó, Dusmanta Csamíra fölszedte a labdát és villámgyorsan ráhajította a kapura. Aztán Csamíra rövidesen két kaput úgy is megszerzett, hogy az már statisztikailag is az övének számít, viszont Charlesszal nem bírt sem ő, sem a többi dobó. A Saint Lucia-i ütős futószalagon gyártotta a szebbnél szebb és nagyobbnál nagyobb ütéseket: végül 8 négyessel és 6 hatossal, 93 futásig elszáguldva esett ki a 17. játszmában. A végén még Bászil Hamíd és Daniel Sams hasznos kis mellékszerepei hoztak a konyhára néhány tucat pontot, így a Warriors 7 dobással a vége előtt sikeresen le tudta kergetni a célt. Csamíra egyébként még két kaput gyűjtött (így négyes zsákmánnyal zárt), de a többi dobó teljesen eredménytelen maradt.

Most aztán nagyon szorossá váltak a dolgok: öt csapat állomásozik 2 ponttal a tabellán, csak a Desert Vipersnek nincs még egy egysége sem.


Alapból nem látható kép
×