Rekordrövid meccsen nyert rekordnagyot a Sunrisers

2024. január 22. – Szerző: Krikettgalaxis

Az SA20 eddigi történetének legkevesebb pontot hozó mérkőzésén a címvédő Sunrisers Eastern Cape mindössze 52 futás után kiejtette a teljes fővárosi ellenfelét, utána pedig gyorsan le is kergette ezt a picike célt, följőve a tabella második helyére.

Gqeberha belvárosa a városházával (illusztráció)Gqeberha belvárosa a városházával (illusztráció)

A kép szerzője: Leo za1 (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

A tavalyi döntő megismétlődésétől a szurkolók valószínűleg egy izgalmas, a végletekig kiélezett összecsapást vártak: ez végül a legkevésbé sem teljesült. Bár előjelei ennek már korábban is mutatkoztak, hiszen a Capitals eddig is a tabella utolsó helyén állt, mindössze egyetlen győzelemmel, míg ellenfelük, a címvédő kelet-fokföldi együttes több mint kétszer annyi ponttal rendelkezett, és a dobogó alsó fokán állomásozott.

A vendéglátó narancsok nem változtattak legutóbbi (győztes) összeállításukon, míg a fővárosiaknál kettő csere történt: Corbin Bosch és Hardus Viljoen helyett Senuran Muthusamy és Daryn Dupavillon került be a csapatba.

Felhős ég fogadta a csapatokat Gqeberhában, de az eső veszélye már elmúlt. A dobást választó Eastern Cape már az első játszmában majdnem megszerezte az első kapuját, de ekkor Liam Dawson elejtett egy elkapást Phil Salt ellen. Ennek aztán végül nem lett nagy ára, mert bár Salt bemutatott két négyest, de aztán a 3. játszma végén 10 ponttal búcsúzott, sőt, a következő dobásból a másik nyitó, Will Jacks is elkapás áldozatává vált: ő 12 futással. És bármilyen hihetetlen is, de ez a 10 és ez a 12 lett az egész félidő két legmagasabb pontszáma, és ez a két játékos a maga négy határával az egész játékrész határainak több mint a felét mondhatta magáénak! Ezek után ugyanis már csak 3 darab négyes született összesen, és minden egyes ütős egy számjegyű eredménnyel esett ki! Ha a dobók teljesítményét vizsgáljuk, akkor ezek után már csak az a csoda, hogy szűz játszma nem volt egy sem. A legtöbb kaput egyébként Ottniel Baartman gyűjtötte be (négyet), de mondjuk Patrick Kruger, aki a legkevesebbet (egyet), meg a legtakarékosabb volt, ő három játszmát 1,66-os gazdálkodással hozott le.

Ahogy az első, úgy a második félidőről sem lehet túlzottan sokat írni. Legfeljebb annyit fontos megemlíteni, hogy Dawid Malan az 1.1-ben búcsúzott, miután Muthusamy egy igen látványos, vetődéses elkapást tudott bemutatni ellene. Viszont Jordan Hermann és Tom Abell különösebb megerőltetés nélkül lépegetett előre, mindketten négy 4-est is lehoztak, Abell meg még egy hatost is, és ennyi: 7 játszmán belül, újabb kapu elvesztése nélkül győzött a bajnokcsapat. Természetesen ez a nagyarányú győzelem egy pluszpontot is ért nekik, és (nem a pluszponttal, hanem a győzelemmel) föl is jöttek a tabella második helyére. Eközben a Pretoria maradt az utolsó.


Alapból nem látható kép
×