Ez sajnos már megint a tavalyi Knight Riders volt

2024. január 23. – Szerző: Krikettgalaxis

Két nappal ezelőtt írtuk, hogy rá sem lehetett ismerni a tavaly iszonyatosan gyenge játékot bemutató Abu Dhabi Knight Ridersre, mivel épp egy szép győzelmet arattak. Most azonban, az MI Emirates ellen újra nagyon könnyen adták a bőrüket...

Abu-Dzabi látképe (illusztráció)Abu-Dzabi látképe (illusztráció)

A kép szerzője: FritzDaCat (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Öt meccs telt le eddig az ILT20-ból, és mind az ötön más-más csapat nyert, így aztán a tabella igen szoros: egy győzelemmel a mai két résztvevő közül bármelyik felléphet a tabella élére. Vagyis: az ADKR nem felléphet, hanem ott maradhat, ugyanis NFA-juknak köszönhetően jelenleg ők a legjobbak az öt kétpontos csapat közül. Tavaly mindkét találkozójukat az MI nyerte, de ahogy az előzmények mutatták: ma ez egyáltalán nem volt garantálva, hogy így is folytatódik.

A kékek hármat is változtattak legutóbbi összeállításukon: most debütált Mohammad Rohid, a dobó, valamint bekerült még a csapatba Kuszal Perérá és Vakár Szalámhíl, a három kimaradó játékos pedig Will Smeed, Ambátí Rájadú és Ászif Hán volt. Mindeközben a Knight Riders nem cserélt egyet sem.

Az MI a dobást választotta. Az ütősöknél Alísan Sarafu gyorsan bemutatott két négyest, de aztán 10 ponttal kiesett, és nem járt sokkal jobban a másik nyitó ütős, Andries Gous sem, aki múltkor majdnem 100-ig jutott, most meg csak majdnem 4-ig... De ami még ennél is súlyosabb probléma volt, hogy mire Gous kiesett a maga 3 pontjával, már Michael Pepper és Sam Hain is túlvolt a napi szerepén: bejöttek és mentek is le pár dobás múlva. Az erőfölény után 22/4 volt az állás: a négy kapuból hármat Trent Boult szerzett. De a dobók nem álltak le az erőfölény végeztével sem: Akeal Hosein a következő labdából lecsapott. A 10. játszmában az újonc Rohid is megpróbálkozott valami hasonlóval: élete első ILT20-as játszmája igen különösre sikerült, ugyanis 5 (!) széles dobást is eleresztett a 6 érvényes mellett, viszont cserébe két ütőst kiejtett, köztük az a Ravi Boparát, akit a már kiesett Hain helyére hoztak be csereként. Az összeomló ütősök sorában üde kivétel volt Andre Russell, aki a 7. rendben érkezett: ő 25 dobásból 3 négyest és 4 hatost bemutatva menetelt 48-ig, ám egyetlen társa sem volt, aki 10-nél több futást tudott volna felmutatni, így a csapat 14.1 játszma alatt, 95 ponttal elfogyott.

Ha esetleg valakiben felmerült volna így a szünet idejére, hogy a talajjal lehetett valami probléma, ezek a kétségei hamar eloszolhattak a második félidőben. Mindhárom ütős, aki a rövidke, alig több mint 8-játszmás kergetés során pályára lépett, bizonyította, hogy a sáv bőven alkalmas az ütésre: de a három közül is elsősorban Nicholas Pooran volt a legjobb, aki 16 dobásól 5 hatost is beütve jutott el 39-neskiig, és végül ő vitte be a mindent eldöntő szimplát is a 9. játszma elején. Az MI ezzel nagyot javított az NFA-ján is, azon kívül, hogy persze csak pontszám alapján is egyedül vezeti a tabellát.


Alapból nem látható kép
×