Szépen épülgetett az indiai előny a második napon

2024. január 26. – Szerző: Krikettgalaxis

A teszt első napja után nem tűnt nagyon kérdésesnek, hogy a mai, második napon India hamarosan át fogja venni a vezetést Angliától, a kérdés talán csak annyi volt, mennyit tud ezek után pozitívba hozzáépíteni? Egyelőre 175-öt tudott, miután ma több mint 300 futást gyűjtöttek be, és csak 6 kaput vesztettek el.

Újdelhi egyik nevezetessége, a hatalmas India-kapu (illusztráció)Újdelhi egyik nevezetessége, a hatalmas India-kapu (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

119/1-es indiai állásról indultunk ma reggel, a pályán pedig ott volt 76 ponttal az a Jasaszví Dzsájszvál, aki tegnap nagyon magabiztosnak tűnt, és ma a legtöbb indiai szurkoló legalább egy százast várt tőle. Ez a reményük viszont mindössze 4 dobás után összeomlott: Joe Root ugyanis sikeresen elkapta a saját dobását, amit Dzsájszvál véletlenül visszaütött neki – százas helyett persze a 80 is elég szép eredmény volt. A helyére bejövő Kannaur Lokes Ráhul pedig két dobás múlva majdnem szintén kiesett, de azért annak két oka is volt, hogy nem: a fő, hogy bár beleélezett a labdába, a kapus későn reagált, és nem tudta elkapni. De még ha el is kapta volna, a bíró akkor sem látta élnek (hiszen a teljesített futásért csak mellé extrát ítélt), az angoloknak pedig már tegnap elfogyott a videóbírózási lehetősége. És ha Ráhul már ilyen szépen megmenekült, hát neki is állt ő is a gyűjtögetésnek. Lassabb volt ugyan, mint a nyitók tegnap, de gyorsabb, mint jópár alkalommal már láttuk tőle: nagyjából 70-es aránnyal lépdelt föl egészen 86 pontig. De előbb elérkezett a debütáns dobó nagy pillanata: Tom Hartley most szerezte meg, a játékrész 35. játszmájában első tesztkapuját, méghozzá a szintén veszélyesnek ígérkező Subman Gil ellen. Ráadásul ma takarékosabban is gazdálkodott, mint tegnap, így végre egy jobb napja lehetett az angolnak – még akkor is, ha ez a kapu inkább Gil rontott ütésének az eredménye volt. Ráhul 50-ese a 48. játszmában jött el, majd rövidesen beköszöntött az ebédszünet is: ekkor 222/3 volt az állás.

Ebéd után nagyon hamar búcsúzott a szintén szépen lépegető, 35 ponton álló Srejasz Ajjar is: egy fejszés söpréssel megtalálta az egyetlen embert, aki egy egész nagy térségben tartózkodott a mélységi középpályán... Helyére Ravindra Dzsadedzsá érkezett. Az 57. játszmában Ráhultól két hatost is láthattunk: a második volt egyébként az, amivel megszerezték a vezetést. Az 59-edikben Dzsadedzsá dupla veszélybe került: a bíró először elkapás miatt ki is küldte, de a videó kimutatta, hogy nem volt beleérés. Viszont akkor felmerült, hogy nincs-e LKE: szerencséjére az sem volt, mert a labda a kaput is elkerülte volna. Az ütős ekkor 17 ponton állt, de később ő is, harmadikként belépett a 80-asok csapatába. Ráhul hamarosan kiesett: érdekesség, hogy ő is, mint az első négy indiai ütős, egy-egy támadó ütés következtében: ilyen, hogy az első 5 mind így essen ki, tesztmeccsen utoljára 2018 nyarán fordult elő! Ezek után teáig még jónéhány játszma hátravolt, de azok alatt túl sok érdekesség nem történt: teára az állás 309/5 lett.

Tea után a legutóbb bejövő Sríkar Bharat 41 pontig jutott, viszont rövidesen egy botrányos kifutás következett, amelynek következtében Ravicsandran Asvin egyetlen ponttal búcsúzni kényszerült. Valahogyan futás közben a két ütős összezavarodott, aminek az lett a vége, hogy mindketten ugyanannak a végnek az irányába rohantak... A nap befejező részét már Dzsadedzsá és Aksar Patel vitte végig: utóbbitól a legemlékezetesebb az volt, hogy amikor tudni lehetett, hogy már csak 3 dobás van hátra a napból, bevadult, és egy 4–6–4-es sorozattal zárta a szereplését. India ezzel 421/7-re jött föl, ami 175 futásos előnyt jelent számukra.

A végére egyébként érkezett egy információ az angol táborból: Jack Leach a mezőnyben összeszedett egy kis térdbajt, emiatt dobott kevesebbet a vártnál.


Alapból nem látható kép
×