Ollie Pope vezérletével harcolnak az angolok a harmadik napon

2024. január 27. – Szerző: Krikettgalaxis

India sorvége hamar elfogyott a teszt harmadik napjának reggelén, így újra bejöttek ütni az angolok: ők pedig estére már 126 pontos előnyt alakítottak ki, 6 kapu árán. Ollie Pope már több mint 200 dobást fogadott, és közel 150-en áll.

A Stonehenge, Anglia talán leghíresebb nevezetessége (illusztráció)A Stonehenge, Anglia talán leghíresebb nevezetessége (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A nap 421/7-ről indult a hazaiak számára, de játékrészük hátralevő része nem sokáig tartott. Mindössze 15 futást tudtak hozzátenni ehhez az eredményhez, majd két játszmán belül mindhárom ütősük búcsúzott. Itt a legnagyobb érdekesség Ravindra Dzsadedzsá kiesése, egy LKE volt háromszoros bíró szavával: a játékvezető megadta a kaput, a videózáskor pedig nem csak az ütközés és a kaputalálat lett bíró szava, hanem még az is, hogy beleért-e az ütővel: bár hivatalosan ennél a szempontnál ilyen fogalom nincs, de most mégis olyan, mintha lett volna: a videóbíró ugyanis nem tudta eldönteni, ezért elfogadta a pályán hozott döntést. A másik érdekesség ezzel a reggeli rövid időszakkal kapcsolatban, hogy a 15 futásból 9 egy játszmán belül született: abban az egy játszmában, amikor Jack Leach próbálkozott meg a dobással. Róla tudni kell, hogy az angolok már tegnap jelezték, hogy összeszedett egy kis térdsérülést, ezért tegnap is kevesebbet dobott – ma meg ez után az egy, rosszul sikerült játszma után nem is kísérletezett többet.

Az angol hátrány tehát 190 futás volt, de ezt mindjárt a nyitó ütőseik egész szépen lefaragták: Zak Crawley esett ki elsőként, 31 ponttal, de utána is maradt a teszthez képest agresszív, bár az angoloktól manapság nem meglepő agresszív játék: a 15. játszma után bekövetkező ebédig közel 6-os pontaránnyal haladtak előre: így az állás a szünetben 89/1 volt, a mérkőzés újra nyílttá vált.

A játékrész elején Dzsaszprít Bumráh, a gyors dobó, még ledobott pár játszmát, de aztán helyreállt a rend, és csak a pörgetők próbálkoztak tovább. Most, ebéd után viszont újra visszatért Bumráh, és ez a húzás be is jött: először Ben Duckett 50-esét előzte meg azzal, hogy egy sistergős bombája kifordította a kéz-karóját a földből, majd a következő játszmájában Joe Rootot csapdázta LKE-be. Ekkor egyébként már egy ideje ott volt a pályán Ollie Pope: most 33 ponton állt, és még senki nem gondolt vele kapcsolatban semmi különösre. Bumráh hamarosan újra szünetet tartott, és ismét jöttek a lassú dobók: ők pedig lassacskán három újabb ütőst is kidobtak – szó szerint, mert mindhárom valóban konkrétan kidobás által esett ki, egyikük sem különösebben magas pontszámmal – de Pope tartotta magát. Teaszünetben 172/5 volt az állás, Pope ekkor 67 futással bírt. A csapat pontaránya a kezdeti magas értékről szépen lassan hanyatlott alá (most kb. 4,1 volt), de persze, tesztről lévén szó, ez senkit sem zavart különösebben.

Az utolsó menetben olyan nagyon sok esemény nem történt. A hatodik kapu, amire már céloztunk, most veszett el, de ami fontosabb: Anglia nem sokkal tea után átvette a vezetést, Pope pedig a 61. játszmában elérte a 100-ast. A 64. játszmában ugyan csak szerencsével maradt bent (Aksar Patel elejtett ellene egy elkapást), de utána megint magabiztosan folytatta, és a nap végére 148-ra jött föl, miközben Anglia elérte a 316 pontot. Ez 126 futásos előnyt jelent számukra: még semmi sem dőlt el tehát!


Alapból nem látható kép
×