Megint egy egyéni teljesítménynek köszönhette a győzelmet a Knight Riders a Vipers ellen

2024. január 27. – Szerző: Krikettgalaxis

Idénybeli második győzelmét aratta az Abu Dhabi Knight Riders az ILT20-ban, és ismét a Desert Vipers ellen. Az első alkalommal Andries Gous, most pedig Alísan Sarafu kellett ehhez.

Abu-Dzabi látképe (illusztráció)Abu-Dzabi látképe (illusztráció)

A kép szerzője: FritzDaCat (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Hat nappal ezelőtt ugyanez a két csapat már találkozott egymással: akkor meglepetésre az ADKR került ki győztesen a csatából. Ez igazából azért volt meglepetés, mert tavaly az abu-dzabi csapat rendkívül gyengén szerepelt, míg a Vipers döntőbe jutott. Most, azóta a Knight Riders újabb két vereséget szenvedett el, a Desert Vipers pedig megnyerte egyetlen meccsét, így ismét azt mondhattuk: meglepetés lett volna, ha ma is az ADKR nyer.

A viperák a legutóbbi győztes összeállításukon nem változtattak semmit (mármint azon, ami a csere után kialakult), a Knight Riders viszont kettőt módosított a legutóbb a végére kialakult csapatán: Michael Pepper és Josh Little helyett most Sam Hain és Marchant de Lange szerepelt. Vagy ha úgy tetszik: Sam Hain kezdőként nem változott, és Ali Khan volt az, aki múltkor nem kezdett, csak becserélték, most meg igen.

Mindketten úgy aratták az eddigi egyetlen győzelmüket, hogy először dobtak, és a két kapitány most is kifejezte, hogy ezt szerette volna: a KR kapitánya pedig meg is tehette, hiszen ők nyerték a pénzfeldobást. A viperáknál Colin Munro és Alex Hales nyitotta az ütést, és méghozzá teljesen ellentétesen: míg Hales öt labda után pont nélkül távozott, addig Munro a 16. játszmáig bent maradt, és végül pont azok után egy dobással esett ki, hogy egy 4-esből megszerezte az 50-et. Kettejük között még négy másik ütős búcsúzott, akik közül a legjobb (Vanindu Haszaranga) is csak 14 pontot tudott felmutatni, így a csapat sosem érezhette azt, hogy igazán nyeregben lennének. Sherfane Rutherford még négy 4-esének köszönhetően elért egy 28-ast, de a viperák végül mindössze 154-gyel fejezték be a félidőt. A játékrész egyébként valamiért elég lassan ment előre, majdnem két óráig tartott, de igazán nem tudni, miért. Egy kis fennakadás volt a 16. játszmában, mert Rutherfordnak megsérült az ütője, de ez önmagában nem magyarázza meg a nagy csúszást.

A cserék a következők voltak: az Abu Dhabinál Ali Khant váltotta Joe Clarke, míg a kígyóknál Alex Hales helyére Tymal Mills érkezett. Bár Sahín Afrídí kaput nem szerzett az első játszmájában (ahogy pedig gyakran szokott), de csak két futást tudtak ellene szerezni, a következő játszmában pedig a csereember Clarke máris mehetett le a pályáról, miután pár centivel lemaradt egy szimpla futás végén, és előbb találták el a kapuját, minthogy beért volna a vonal mögé. Afrídí hamarosan a két csapat múltkori meccsén majdnem 100-ig jutó Andries Gous életét is megkeserítette (legalább 5 egymás utáni pöttyös labda erejéig), majd Mohammad Ámir ki is ejtette őt 10 ponttal. Az erőfölény végén látott 39/3 nem volt valami hízelgő az abu-dzabiak számára, de aztán a 21 éves emírségekbeli tehetség, Alísan Sarafu megváltoztatta a dolgokat: a 13. játszmában már 50-nél tartott (34 dobásból), majd hamarosan Andre Russell hathatós támogatásával gyorsan felhozták a csapatot 130-ra, 140-re, 150-re, és végül bőven a vége előtt, 16 megmaradó labdával beértek a célba. Sarafu maga 82-neskivel zárt, és lehet, hogy a 100-asra is lett volna esélye, ha az első félidőben a Vipers jobban elhúzott volna...

Ezzel a győzelemmel a Knight Riders följött 4 pontra, aminél többje csak az MI-nek van, a Vipers viszont maradt két ponton, aminél kevesebbje senkinek sincs: ez is jelzi, hogy egyelőre rendkívül sűrű a mezőny.


Alapból nem látható kép
×