Javított egy kicsit az ILT20 bajnoka

2024. január 27. – Szerző: Krikettgalaxis

Két vereség után most végre fel tudott mutatni egy újabb győzelmet is a tavalyi bajnok, a Gulf Giants, akik egy alacsony pontösszegű meccsen múlták felül a Dubai Capitalst, így pontszámban be is érték őket.

A Perzsa- vagy Arab-öböl műholdfelvételen (illusztráció)A Perzsa- vagy Arab-öböl műholdfelvételen (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Eddigi három mérkőzéséből csak egyet, az elsőt nyerte meg a bajnoki címvédő, kétszer kikapott, míg a Capitals pont fordított eredményt mutathat fel: ők háromból egyet vesztettek el és kettőt nyertek. Az már most látszik, bár még csak az elején járunk, hogy a mezőny nagyon kiegyenlített, így minden apró pontra nagy szüksége van a csapatoknak. A narancsoknak meg főleg, hiszen őket a tavalyi aranyérem is kötelezi.

A Giants egy ILT20-as újoncot is avatott ma: most játszott először a balra pörgető dobó, a 20 éves emírségekbeli Zuheb Zuber.

Ritkán kezd olyan szörnyen egy csapat, mint ahogy ma az ütést választó dubajiak kezdtek. Bár az első játszmában össze tudtak hozni két futást, utána a következő dobásból egy Rahmánulláh Gurbáz és David Warner közi meg nem értés eredményeként előbbit kifutották (épp az újonc Zuber szép közvetlen találatával), majd a 3. játszma közepén, amikor még mindig csak 5 futással rendelkezett a csapat, Ben Dunk kacsázott egy Richard Gleeson-dobásból. És hogy tetézzék a bajt, az 5. játszmában Sam Billings felső éllel beleért ütését is elkapták a mélységi középpályán, majd még három pöttyös labda is következett: 5 játszma után 18/3 volt az állás. Aztán amikor már úgy tűnt, Warner talán magára talál, ő is búcsúzott 21 ponttal, ez pedig, mint végül kiderült, a második legjobb eredmény volt a Capitals csapatából... csak a 6. rendű Sikandar Raza tudott felmutatni egy 47-et, ami ráadásul azért is kiemelkedett, mert 130 fölötti aránnyal hozta össze: ez Húsz20-ban ugyan nem annyira nagy dolog, de a mai meccsen ezzel messze ő volt a leggyorsabb is. Ezzel a 47-tel pedig legalább 132 pontig elvánszorgott a csapat, ami nem sok ugyan, de legalább mondhatták, hogy van mire dobniuk a második félidőben...

És bizony dobtak is rá! Az első játszmában Jamie Smith 1 ponttal ki is esett: őt ezek után rögtön le is cserélték Chris Lynnre. Lynn pedig tüstént játékba is lendült, és James Vince-szel együtt a 7. játszma második felére máris 61 pontig repítették a csapatot: sima Giants-győzelem ígérkezett ekkor. Viszont először Ákif Rádzsá, majd Roelof van der Merwe is közbeszólt egy-egy kapuval, és persze említsük meg Sam Billings nevét is, aki a Van der Merwe-féle kapunál egy rendkívül szép egykezes elkapást hajtott végre. És bár a 67/3 már jóval ijesztőbb volt, mint a 61/1, de azért ott volt még például Jordan Cox is, aki ezek után még 38 pontot hozzáadott a csapatéhoz. A 14. és 15. játszma még hozott egy kis felvillanyozódást, amikor Raza és Van der Merwe két-két kaput gyűjtött be, és a Gulf Giants 112/3-ról 119/7-re zuhant, de a hátralevő 12 futást még ezzel a pár megmaradt kapuval is könnyedén be tudták kaszálni, így 8 dobással a vége előtt megnyerték a meccset.

A Capitals maradt a második helyen, viszont az öböl óriásai az ötödik pozícióból kettővel előrébb léptek, egészen a dobogó alsó fokára.


Alapból nem látható kép
×