A legrosszabbkor jött az eső a Joburgnak és a Pretoriának is

2024. január 27. – Szerző: Krikettgalaxis

Az SA20 tabellájának két utolsó helyezettje mérte volna össze az erejét: égető szüksége lett volna mindkettejüknek a négy (esetleg öt) pontra, ehelyett az az eredmény született, ami sem a Super Kings, sem a Capitals számára nem jó: az eső elmosta az amúgy érdekesen induló meccset.

Eső (illusztráció)Eső (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A két csapat tudta: mivel az MI Cape Town a mai első mérkőzésen kikapott, így aki itt most győz, az följön a rájátszást érő, negyedik helyre.

A vendég sárgák egyet változtattak legutóbbi meccsükhöz képest: Kyle Symmonds helyére David Wiesét tették be, míg a fővárosiak James Neeshamet hagyták ki, és Corbin Boschsal próbálkoztak.

A kékek a dobást választották, így Faf du Plessis és Reeza Hendricks jött be ütni. Utóbbi mindkét első játszma első dobásából ütött egy-egy négyest, de a többi 5 dobás igen csendes volt a Joburg részéről, sőt, a 3. játszmában Eathan Bosch dobásából Hendricks egy gyertyát ütött az égbe, ami a kapusnak csak csemege volt. Ezek után viszont jött Du Plessis bosszúja, aki egymaga lehozott egy játszmát 23 futással. A játék hullámzását viszont Bosch garantálta, aki a folytatásban Du Plooy Leust is kidobta – majd viszont Sibonelo Makhanya egy hatost ütött be ellene. Bár ez a hatos egyáltalán nem hatosnak tűnt elsőre, hanem elkapásnak! Ugyanis Colin Ingram a mélységi keresztláb táján valami nagyon látványosat csinált – csak egy apró hiba csúszott bele. Amikor érezte, hogy az elkapás után még nem nyerte el a saját egyensúlyát, és ki kell lépnie a pályáról, a labdát feldobta a levegőbe, majd amikor valóban kilépett, és vissza, akkor újra elkapta! Ez szép lett volna, de mint kiderült, már a labdával a kezében a cipője érintkezett a határral, így ez már úgy számít, mintha a labda a pályán kívül ért volna földet – vagyis hatos!

Az állás ezen esemény után (ez a 4.4-ben történt) 44/2 volt – ám ekkor eleredt az eső, ami hamarosan igen hevessé vált. Sok várakozás után végül úgy döntöttek: a találkozó eredmény nélkül véget ér, mindkét csapat két pontot kap. Ezzel végül a Capitals valóban följött az MI elé a 4. helyre, de csak egyetlen ponttal előzik meg őket, míg a Johannesburg egyetlen ponttal van lemaradva a fokvárosiaktól.


Alapból nem látható kép
×