A Warriors volt a jobb a két utolsó helyezett közül

2024. január 28. – Szerző: Krikettgalaxis

Az ILT20 tabellájának utolsó két helyén álló Sharjah Warriors és Desert Vipers találkozott ma Sardzsában. Mindkét csapatban egy-egy játékos emelkedett ki ütésben, összességében pedig a házigazdák jöttek ki jobban a végelszámoláskor.

Sardzsa látképe az al-Núr szigetről (illusztráció)Sardzsa látképe az al-Núr szigetről (illusztráció)

A kép szerzője: Shahana Shamsuddin (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Már csak két csapat volt az ILT20-ban, amelyik egy győzelemmel rendelkezett: a rosszabb NFA-ja miatt az utolsó helyen álló Sharjah Warriors, illetve az ötödik Desert Vipers. Mindketten tudták: aki itt ma kikap, az mindenféle nettó futási aránytól függetlenül az utolsó helyen folytatja majd, míg a győztes csatlakozik a négypontos csapatok tömör fürtjéhez.

A pénzfeldobást a Vipers nyerte, akiknek kapitánya, Colin Munro egyrészt elárulta, hogy a dobást választják, de nem tudja pontosan megmondani, hogy miért (mindenesetre jó lesz látniuk, hogyan viselkedik a talaj), másrészt azt is megemlítette, hogy Tymal Millst és Mohammad Ámirt pihentetik, helyükre pedig Luke Wood és Matísa Patirana érkezik.

A Sardzsánál ezúttal Nirósan Dikvella és Johnson Charles nyitott, míg a dobók közül (szokás szerint) Sahín Sáh Afrídí. Ő viszont ritkán látott rossz első játszmát produkált: három széles dobása is volt, amiből az egyik ráadásul a határig elment, vagyis máris 7 extrát ajándékozott az ellenfélnek... Wood ellenben szuperül kezdett: ő a következő játszmában kiejtette mindkét nyitó ütőst. A második kapu után ugyancsak egy Wood-dobás érkezett Tom Kohler-Cadmore irányába is: ez viszont a sisakját találta el, amitől mintha még szédelegni is kezdett volna. Végül csak sisakot cserélt, de tudta folytatni a játékot. És nem is akárhogy! Miközben a nála korábban beérkező Martin Guptill csak 29 pontot gyűjtött be, ő maga 68-at, közte 8 darab hatossal! Végül ezek után, a 11. játszmában esett ki. A félidő második felére a többiek már lelassultak, és bár akadt pár határ is, de például a 16. játszmában az addig eredménytelen Vanindu Haszaranga hármukat is kiejtette. A Warriors összességében 174 futásig jutott, ami jó átlagos eredménynek tűnt ezen a pályán.

A szünetben a következő cseréket hajtották végre: a Warriorsnál Guptill helyére érkezett Mark Watt, a Vipersnél pedig Patirana helyére jött Alex Hales.

És ahogy azt gyakran látjuk, a csereember máris kezdett az ütésben, méghozzá Munróval együtt. Munro azonban a második dobásból egy Chris Woakes-labdával nagy pontossággal a határ mentén helyezkedő mezőnyjátékost célozta meg, aki nem hibázott az elkapásban. Hales viszont egészen máshogy haladt: egészen a 14. játszmáig bent maradt, ezalatt pedig 3 négyest és 5 hatost bemutatva 61 futásig menetelt. Csak egy (nagy) bökkenő volt: közben a társai meg sorra estek ki, így az állás, amikor ezek után ő is búcsúzott, már 121/5 volt. Utána már csak egyedül Ázam Hán volt, aki úgy tűnt, megmentheti őket – ám a 18. játszmában, amikor még 28 futás hiányzott volna a viperák győzelméhez, hibázott egy nagyot: futni indult egy kockázatos szimplára, de mint tudjuk, ő nem tartozik éppen a leggyorsabb emberek közé... és egy méterrel le is maradt, amikor a mezőnyből eltalálták az inaktív végi kaput. A sorvég pedig már kevés volt ahhoz, hogy bevigyék a csapatot a célba: a Vipers 7 futással kikapott, és lecsúszott az utolsó helyre.


Alapból nem látható kép
×