Kijelenthetjük, hogy bajnokesélyes a Durban

2024. január 28. – Szerző: Krikettgalaxis

Az eddig is nagyon jó formában játszó Durban’s Super Giants felaprította a második helyezett Paarl Royalst az SA20 mai találkozóján: már a negyedik pluszpontjukat is megszerezve 28 egységre jöttek föl, amivel matematikailag is biztossá vált a rájátszásbeli részvételük.

Részlet Durban tengerpartjából (illusztráció)Részlet Durban tengerpartjából (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Nem is olyan régen, konkrétan tegnapelőtt vívott meg először ebben az idényben ez a két együttes: akkor a Paarl otthonából a vendégek hozták el a 4 (sőt, 5) pontot, miután jelentős, 57 futásos győzelmet arattak. A visszavágás mellett az is motiválhatta a rózsaszíneket, hogy egy esetleges mai győzelemmel 100%-osan bebiztosíthatták volna a rájátszásbeli helyüket – igaz, pontosan ugyanezért küzdhetett a szuperóriások csapata is.

Ritkán írunk le ilyet, de most leírjuk: mindkét csapat ugyanazokat az embereket küldte pályára, mint legutóbb. Úgy látszik, nem csak a győztes, de a vesztes csapat is bízott bennük.

A Super Giants a múltkori győzelme alkalmával elsőként ütött: ma is ezt választották, reménykedve abban, hogy minden más is hasonlóan alakul majd. Nos, az semmiképpen sem alakult hasonlóan, hogy személy szerint kik teljesítettek náluk jól, hiszen a múltkori hős, Quinton de Kock ma megint nem mutatott sokat (6 ponttal esett ki), viszont volt egy fordított előjelű változás is: a múltkor szürke Matthew Breetzke meg éppen ma volt elemében, és szép számmal zúdította a határokat: összességében ráadásul több hatost (6-ot), mint négyest (5-öt). Ami, vagyis aki viszont összekötötte a múltkori első félidőt a maival, az leginkább Heinrich Klaasen volt: ő legutóbb 300 fölötti (!) aránnyal ütve ért el 30-neskit, ma pedig 16 dobásból száguldott el 50-ig, mielőtt a félidő legutolsó labdájából búcsúztatták. Így végül a Durban egy igazi mamutcélt, 209-et állított fel a vendégek számára.

Ilyenkor nem nagyon van más lehetőség egy csapat számára, mint rögtön az elejétől kezdve mindent ész nélkül beleadni. Aztán ez néha bejön, de néha meg pont ez a megközelítés sül el olyan rosszul, hogy abból súlyos összeomlás lesz. Ma ez utóbbi következett be. Az egyik nyitó, Jason Roy még gyorsan megcsillantott két hatost, de amikor sorozatban a harmadikat is megpróbálta, már elkapták: ezzel 14 ponttal búcsúzott, ami, nehéz elhinni, de messze az egyik legjobb eredmény lett a félidő során. A negyedik rendű Mitchell van Buuren volt az, aki még 36-neskiig elmenetelt, de mindenki más 7 vagy kevesebb futás után búcsúzott: ebben pedig nem kis szerepe volt Núr Ahmadnak, az afgán dobónak, aki 3,3-as gazdálkodás mellett ötös zsákmányt gyűjtött be – az elsőt az SA20 idei szezonjában (az összes csapat összes dobóját tekintve), és a másodikat az SA20 teljes történetében. Mivel a Royals 13.2 játszma alatt elfogyott, és csak 83 futást tudott megszerezni, így bőven megjárt a pluszpont is a Durbannek, a rózsaszíneknek pedig még az NFA-ja is negatívba fordult. Rossz helyzetben persze így sincsenek, hiszen továbbra is másodikok a mostani legyőzőik mögött.


Alapból nem látható kép
×